ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι αρχηγοί των κομμάτων ασχολήθηκαν με τα παναύρκα περί αναβολής των εκλογών

Οι κρατικές εγγυήσεις συζητούνται την ερχόμενη βδομάδα

Στέλιος Ξιουρής

Δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος οι σκέψεις του Προέδρου της Βουλής Αδάμου Αδάμου περί αναβολής των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου με ορισμένους εκ των πολιτικών αρχηγών να μιλούν περί κουτσομπολιού και παναυρκών χωρίς αντικείμενο.

Μετά από έντονη φημολογία που επιδεινώθηκε λόγω της παρεμβολής και αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα και αχρείαστες συζητήσεις η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων αποφάσισε ότι δεν τίθεται θέμα αναβολής των εκλογών.
Λήξαν θεωρείται το θέμα της διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Αδάμος Αδάμου, μετά το πέρας της σύσκεψης των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων, ανέφερε ότι έκανε κάποιες σκέψεις λόγω της πανδημίας. Ωστόσο οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων επιμένουν ότι πρέπει να διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές.
Επεσήμανε ότι σήμερα μόνο το 7% του πληθυσμού εμβολιάστηκε και με τις δύο δόσεις. Το 25% μόνο με την μία δόση, ενώ υπολείπεται ένα μεγάλο ποσοστό για να φθάσουμε στο 70% δηλαδή στο ποσοστό ανοσίας της αγέλης.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύγου χαρακτήρισε «παναήρκα χωρίς αντίκρισμα» την συζήτηση περί αναβολής των βουλευτικών εκλογών.

Σημείωσε ότι στόχος είναι να γλιτώσει το ταχύτερο δυνατό, ο τόπος από το τοξικό προεκλογικό κλίμα και το κυνήγι ψήφων.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης δήλωσε ότι δεν τέθηκε θέμα από κανένα και άρα δεν τίθεται θέμα.

Οι κρατικές εγγυήσεις συζητούνται την ερχόμενη βδομάδα

Κατά την σύσκεψη των αρχηγών αποφασίστηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις, να διεξαχθεί την ερχόμενη βδομάδα στην τελευταία συνεδρία, πριν την διάλυση του σώματος για τις εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου κατηγόρησε τον Νικόλα Παπαδόπουλο ότι τη μία μέρα δηλώνει ότι θέλει να αφήσει το θέμα για την επόμενη βουλή και την επόμενη ότι θέλει να συζητηθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ σημείωσε ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια, όχι χάριν του Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά στον Νικόλα Παπαδόπουλο και την Επιτροπή Οικονομικών, η οποία προχώρησε και διόρθωσε τη διαδικασία, μετά τα αδιέξοδα που δημιούργησε η Κυβέρνηση.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης σημείωσε ότι για καθαρά προεκλογικούς λόγους, ήρθε την τελευταία στιγμή το νομοσχέδιο και ζήτησε την ταχύτερη συζήτηση του θέματος.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Στέλιος Ξιουρής

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση