ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ο τακτικισμός του ΥΠΟΙΚ να ταυτίσει ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ είναι τουλάχιστον ατυχής»

Αυτούσια η ανακοίνωση

Ανακοινώσεις

Στα «πυρά» του Υπουργού Οικονομικών, Μάκη Κεραυνού, ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων μεταξύ ΑΚΕΛ και Δημοκρατικού Συναγερμού στον λαϊκισμό και σε μια χαμηλού επιπέδου αντιπολίτευση, απάντησε ο ΔΗΣΥ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «είναι με λύπη που είδαμε την αντίδραση του Υπουργού Οικονομικών στη σθεναρή μας αντίσταση να «βάλει χέρι» στα χρήματα που προορίζονται για τον προσφυγικό κόσμο». Προστίθεται μάλιστα ότι «ο τακτικισμός του ΥΠΟΙΚ να ταυτίσει ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, είναι τουλάχιστον ατυχής, γιατί στα προσφυγικά θέματα δεν υπάρχει συμπολίτευση-αντιπολίτευση».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Είναι με λύπη που είδαμε την αντίδραση του Υπουργού Οικονομικών στη σθεναρή μας αντίσταση να «βάλει χέρι» στα χρήματα που προορίζονται για τον προσφυγικό κόσμο.

Ο ΔΗΣΥ τοποθετήθηκε πρώτος και με σαφήνεια. Ο τακτικισμός του ΥΠΟΙΚ να ταυτίσει ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, είναι τουλάχιστον ατυχής, γιατί στα προσφυγικά θέματα δεν υπάρχει συμπολίτευση-αντιπολίτευση. Στην Επιτροπή Προσφύγων υπάρχει σχεδόν πάντα, ταύτιση απόψεων. Είναι γι’ αυτό που αναμένουμε την τοποθέτηση των συγκυβερνώντων κομμάτων.

Επαναλαμβάνουμε ότι η Βουλή δεν ψήφισε το τέλος υπέρ των προσφύγων για να καλύψει παρελθούσες υποχρεώσεις του κράτους αλλά για τον σχεδιασμό νέων μέτρων στήριξης. «Κλέφτης» στην προκειμένη περίπτωση, αδιαμφισβήτητα, δεν είναι η ομόφωνη απόφαση της Βουλής και καλό θα ήταν να αποφεύγονται εντυπώσεις και απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί που δεν αρμόζουν σε θεσμούς και μια ευνομούμενη δημοκρατία την οποία όλοι οφείλουμε να υπηρετούμε μακριά από ακρότητες.

Όσο αφορά στις προσφυγικές πολυκατοικίες, ο ΔΗΣΥ τοποθετήθηκε θετικά, απόδειξη ότι δεν είμαστε «χαμηλού επιπέδου αντιπολίτευση»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση