Νέα ανακοίνωση Κυνηγών για τη χορηγία – Πανικός και σύγχυση στο ΔΗΣΥ

Τι αναφέρει η ανακοίνωση των Κυνηγών για την κρατική χορηγία

Ανακοινώσεις

Με επίσημη τους ανακοίνωση οι Κυνηγοί αναφέρουν πως η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ σχετικά με την κρατική χορηγία παρουσιάζει μόνο πανικό και σύγχυση και ότι δεν αναφέρεται στο θέμα που οι ίδιοι εγείραν και απασχολεί τη δημόσια σφαίρα.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Καταρχάς η χροιά της ανακοίνωσης του ΔΗΣΥ χαρακτηρίζεται επιεικώς από πανικό και σύγχυση, εφόσον καμία σχέση δεν είχε με το θέμα το οποίο εγείραμε τις τελευταίες μέρες και συζητείται πλέον στη δημόσια σφαίρα. Ένα θέμα που αφορά την αδικία που υπέστη το Κίνημά μας για τη λήψη της κρατικής χορηγία, ένα ποσό που ανέρχεται στις €300,000.

Ένα θέμα που αφορά την αδικία που υπέστη το Κίνημά μας για τη λήψη της κρατικής χορηγία, ένα ποσό που ανέρχεται στις €300,000. Όταν αναφέρεστε σε κάτι που αφορά εμάς και μόνο και τις δικές μας καταγγελίες να απευθύνεστε απευθείας σε εμάς και όχι στο επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη που καμία σχέση και εμπλοκή έχει με το θέμα αυτό.

Είναι ένα θέμα που αφορά εμάς και το Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου και τα όσα διαδραματίστηκαν. Όσο για τις απαντήσεις που ζητάτε στα ερωτήματα σας να μάθετε να ξεκαθαρίζετε τις ανακοινώσεις σας και να στοχοποιείτε απευθείας τα πολιτικά κόμματα που θέλετε να σας απαντήσουν γιατί ουδεμία σχέση έχουμε με το θέμα και τα ερωτήματα που τίθενται από εσάς. Αλλά φυσικά η εναλλαγή από το ένα θέμα στο άλλο για να υπεκφύγετε της απάντησης, είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείτε όταν δεν έχετε τις απαντήσεις σε όσα σας αφορούν.

Έχουμε πλέον αντιληφθεί ότι οι άνθρωποι του επιτελείου του κ. Αβέρωφ έχουν υιοθετήσει μια πολιτική θυματοποίησης των ιδίων και δραματοποίησης οποιασδήποτε κριτικής ή καταγγελίας που τους αφορά. Αμέσως η καταγγελία μας έγινε λασπολογία και με τοποθετήσεις που πόρρω απέχουν από το θέμα, προσπάθησαν να "ξεγλιστρήσουν"

Οπότε θα επαναφέρουμε το θέμα στην αρχική του μορφή για να προσπαθήσουμε και πάλι να λάβουμε τις "δέουσες", ενδεχομένως και πιο σοβαρές απαντήσεις.

Πρώτα απ' όλα και καμία σχέση με την προεκλογική περίοδο δεν έχει, το θέμα που θίξαμε και θίγουμε συνεχώς για την κατάφωρη αδικία που υπέστη το Κίνημα μας, καθώς στην εκπομπή «Αιχμές» η εκπρόσωπος τύπου του κόμματός μας έκανε μια τηλεφωνική παρέμβαση, μιας και στην εκπομπή αναφέρθηκε το ζήτημα των κρατικών χορηγιών.

Εκείνη τη στιγμή λοιπόν, θέσαμε το ερώτημα γιατί αφού δικαιούμασταν, δεν λάβαμε την κρατική χορηγία από τον περασμένο Γενάρη και αναφερθήκαμε στους χειρισμούς του κ. Αβέρωφ για να λάβουμε ένα μέρος, με την προϋπόθεση ότι θα κατερχόμασταν με δικό μας υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές.

Ξαφνικά αυτή η τόσο σοβαρή καταγγελία, μετατράπηκε σε λασπολογία και προσπάθεια εξόντωσης του καημένου και αυθεντικού κατά τα άλλα κ. Αβέρωφ. Δια της παρούσης λοιπόν και αφού φτάσαμε σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να απευθύνουμε συγκεκριμένα ερωτήματα προς το επιτελείο του κ. Νεοφύτου, αλλά και προς τον ίδιο ελπίζοντας πως αυτή τη φορά θα απαντήσει σε εμάς ευθαρσώς και με πλήρη συνείδηση στα όσα διαδραματίστηκαν στις δύο συναντήσεις μας που μεσολάβησαν με το Πρόεδρό μας και δεν θα υποβάλει εκ νέου ερωτήματα στο επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη.

1.Η πρώτη συνάντηση μας έγινε με ημερομηνία 04.04.22 Δευτέρα στη Πινδάρου. Μια συνάντηση όπου τρίτο υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης ( που όρισε ο κ. Νεοφύτου) κανόνισε, αφού προηγουμένως ήρθε σε συνάντηση με το Πρόεδρό μας στη παρουσία ακόμα ενός προσώπου, για να συζητήσει το θέμα πιθανής στήριξης σας ή της αυτόνομης καθόδου και να υπάρξει η βοήθεια από τον κ. Αβέρωφ στο θέμα της κρατικής χορηγίας. Θέμα συζήτησης η κρατική χορηγία του Κινήματος. Δεν δεχτήκατε κανένα άλλο θέμα προς συζήτηση.

α) Μας ζητήσατε επιστολή δια χειρός όπου η Αντιπρόεδρος μας την αμέσως επόμενη μέρα 05.04.22, Τρίτη την παρέδωσε στη Γραμματέα του κ. Αβέρωφ για να επιληφθείτε του θέματος όπως μας αναφέρατε. Ναι ή Όχι ;

2. Ποιος έδωσε άραγε εντολή στο Υπουργικό Συμβούλιο να τροχοδρομήσει για να λάβουμε μέρος του ποσού της κρατικής χορηγίας του Κινήματός μας μέσω του συμπληρωματικού κρατικού Προϋπολογισμού του Κράτους που τέθηκε προς τη Βουλή για ψήφιση;

3. Γιατί άραγε το Υπουργικό Συμβούλιο δεν συμπεριέλαβε το Κίνημα μας τον Ιανουάριο του 2022 για όλο το ποσό της κρατικής χορηγίας, αλλά τον Ιούλιο για ένα μηδαμινό ποσό μετά την συνάντηση που προέκυψε στη Πινδάρου με ημερομηνία 04.04.22 ;

4. Γιατί άραγε έδωσε εντολή το Υπουργικό Συμβούλιο για μέρος της κρατικής μας χορηγίας έξι μήνες πριν τις Προεδρικές Εκλογές;

5. Δώστε δημόσια από ποιο κονδύλι αποδεσμεύτηκε το μηδαμινό ποσό που έλαβε το Κίνημα μας τον Ιούλιο χωρίς να αντιστοιχεί με τη χορηγία που δικαιούμασταν.

6. Περί αρχές Σεπτεμβρίου ζητήσατε ή όχι συνάντηση με τον Πρόεδρό μας σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας με την παρουσία του τρίτου υψηλόβαθμου στελέχους της Κυβέρνησης ,όπου διατηρούσε επικοινωνίες με το Πρόεδρο μας εκπροσωπώντας τον κ Νεοφύτου;

7. Στη αίθουσα ήταν παρών ο Πρόεδρος μας, ο κος Αβέρωφ Νεοφύτου και το τρίτο υψηλόβαθμο στέλεχός της κυβέρνησης . Στην παρουσία σας όπως πάντα επανειλημμένα το «τρίτο πρόσωπο» ζήτησε ή δεν ζήτησε χειραψία με τον Πρόεδρο μας με την υπόσχεση όπως κατέλθουμε αυτόνομα εφόσον μέρος της κρατικής χορηγίας έχει κανονιστεί από πλευράς σας;

8. Στο τέλος της συνάντησης αναφέρατε ή όχι ότι σε περίπτωση εκλογής σας θα προχωρούσατε κανονικά στην υλοποίηση της Νομοθεσίας εφόσον ήταν ξεκάθαρη και αδίκως στερηθήκαμε τη χορηγία, αν και εφόσον κατέλθουμε αυτόνομα;

9. Γιατί δεν δόθηκε η κρατική χορηγία κανονικά στο Κίνημά μας όπως προνοούσε ο Νόμος από την αρχή του έτους αλλά μέρος της έξι μήνες πριν τις εκλογές;

Παρακαλούμε το επιτελείο του κ. Νεοφύτου και τον ίδιο όπως αυτή τη φορά απαντήσει σε εμάς και όχι στα υπόλοιπα κόμματα που υποστηρίζουν τον κ. Χριστοδουλίδη και το επιτελείο του, ευθαρσώς, χωρίς υπεκφυγές, με τη γλώσσα την οποία εμείς ξέρουμε πολύ καλά, αυτής της αλήθειας με τα όσα έχουν διαδραματιστεί πραγματικά.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση