ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ν. Πηλείδου: Ξαναρχίζουν οι γεωτρήσεις τον Ιούνιο του 2021

Δεν πτοούνται οι εταιρείες από τις Τουρκικές απειλές

Στέλιος Ξιουρής

Στο μουντό περιβάλλον λόγω ιού και μια ευχάριστη είδηση από την χαμογελαστή Υπουργό Ενέργειας ΝΑΤΑΣΑ ΠΗΛΕΙΔΟΥ η οποία ανακοίνωσε ότι οι μεγάλες διεθνούς εμβέλειας εταιρίες, δεν εγκατέλειψαν την Κύπρο, όπως σε πολλές άλλες περιοχές του κόσμου, λόγω του κορωνοϊού και θα ξαναρχίσουν την διατρητική τους δραστηριότητα τους, το δεύτερο ήμισυ του 2021.

Η Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου μετέφερε τα ευχάριστα νέα στους βουλευτές και τα κοινοποίησε αργότερα σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά σε ερώτηση του 24news, ότι το πρόγραμμα των μεγάλων εταιριών προχωρά, ανεξαρτήτως των απειλών της Τουρκίας. Τόνισε ότι δεν παρατηρείται καμία καθυστέρηση στους σχεδιασμούς της κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Υπουργός Εμπορίου σημείωσε ότι στόχος είναι μέχρι το 2025 ή 2026 να έχουμε τις πρώτες εξορύξεις φυσικού αερίου, να αρχίσει η εμπορική εκμετάλλευσή και να ρέουν και τα πρώτα έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Η Αντρούλα Ονουφρίου πρόεδρος της Εταιρίας Υδρογονανθράκων Κύπρου, ανέφερε ότι:

• Αδειοδοτήθηκαν 9 τεμάχια
• Σε ένα τεμάχιo δόθηκε άδεια εκμετάλλευσης
• Σε 8 τεμάχια άδεια εξερεύνησης
• Σε 8 τεμάχια έγιναν γεωτρήσεις
• Και σε 3 υπήρξε εντοπισμός υδρογονανθράκων

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντρέας Κυπριανού τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός το ενεργειακό και εμπορικό πρόγραμμα συνεχίζονται κανονικά.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δυστυχώς χρησιμοποιεί το θέμα των υδρογονανθράκων για επικοινωνιακούς σκοπούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X