ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μπλόκο στα ανεξέλεγκτα μέμο που μπλοκάρουν τις περιουσίες δανειοληπτών

Προωθείται πρόταση νόμου από τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Α. Κυπριανού

Στέλιος Ξιουρής

Ο εφιάλτης αρκετών δανειοληπτών και εγγυητών δανείων οι εμπράγματες υποθήκες ή όπως λέγονται στην αργκό και μέμο φαίνεται να μετριάζεται με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η Βουλή μέσω πρότασης νόμου του βουλευτή του ΔΗΣΥ ΑΝΤΡΕΑ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ.

Η σχετική πρόταση συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών και απομένουν μόνο μερικές πινελιές για να ολοκληρωθεί από την νέα Βουλή όπως θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου.

Όπως επισήμανε ο εισηγητής της πρότασης θα απαγορεύεται σε πιστωτές να θέτουν μέμο πέραν του διπλάσιου χρέους που επιδικάζει το Δικαστήριο. Όπερ μεθερμηνευόμενο αν κάποιος χρωστά 10 χιλιάδες Ευρώ , η αξία των περιουσιακών στοιχείων που θα δεσμεύονται θα ανέρχεται στις 20 χιλιάδες και φυσικά δεν θα μπλοκάρεται ολόκληρη η περιουσία του δανειολήπτη ή εγγυητή.

Ο κ. Κυπριανού επισήμανε ότι με αυτή την πρόταση επέρχεται αναλογικότητα και τερματίζεται η ασυδοσία των τραπεζών.

Απομένουν να ρυθμιστούν τα κρίσιμα θέματα με τις εκτιμήσεις ακινήτων του δανειολήπτη και εκ πρώτης φαίνεται ότι θα τίθενται οι εκτιμημένη αξία όπως καθορίστηκε από το Κτηματολόγιο. Απομένει και η τυπική έγκριση της Νομικής Υπηρεσίας οπόταν μέχρι το καλοκαίρι το κρίσιμο αυτό νομοθέτημα θα καταστεί και νόμος του κράτους, ανακουφίζοντας αρκετούς ταλαιπωρημένους συμπολίτες μας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X