ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Να μην ακούτε τους δημοσκόπους, πάντα ήθελαν τον ΔΗΣΥ να διαλύεται»

Όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, υποψήφιος για την Προεδρία Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε τη βεβαιότητα εκλογής και κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην ακούν τους δημοσκόπους γιατί «αυτοί πάντα ήθελαν τον Δημοκρατικό Συναγερμό να διαλύεται».

Ο κ. Νεοφύτου μιλούσε το Σάββατο σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην Χοιροκοιτία η διεύθυνση τοπικής αυτοδιοίκησης του Δημοκρατικού Συναγερμού. Η εκδήλωση είχε προεκλογικό χαρακτήρα και τιμήθηκε ο εκτελεστικός γραμματέας της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου Παναγιώτης Δαμιανού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, οι Υπουργοί Εσωτερικών Νίκος Νουρής, Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος και ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστας Χαμπιαούρης, Βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού και κοινοτάρχες.

Στον χαιρετισμό του και απευθυνόμενος στους κοινοτάρχες ο κ. Νεοφύτου είπε πως αισθάνεται ένας από αυτούς γιατί ξεκίνησε υπηρετώντας πολιτειακά αξιώματα από την θέση του Δημάρχου της Πόλης Χρυσοχούς.

Ανέφερε ότι η τοπική αυτοδοίηση σήμερα είναι σε πιο σωστό δρόμο, ως αποτέλεσμα της τελευταίας μεταρρύθμισης.

«Δεν έγινε μεταρύθμιση σε αυτό τον τόπο που να μην έχει την σφραγίδα του Δημοκρατικού Συναγερμου. Θέλω να νιώθετε περήφανοι για την παράταξη μας. Η μεγαλύτερη επιτυχία μας για να μιλούμε σήμερα για την επικουρικότητα είναι γιατί ο Δημοκρατικός Συναγερμός με τον Γλαύκο Κληρίδη έβαλαν την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να μιλούμε σήμερα για εξουσίες και πόρους είναι αυτή η εξελικτική πορεία ως επιστέγασμα και της μεταρρύθμισης», ανέφερε.

Ο κ. Νεοφύτου μίλησε και για την μεταρρύθμιση του ΓεΣΥ χαρακτηρίζοντάς την την μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση των τελευταίων δεκαετιών. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να το γκρεμίσει (το επίτευγμα) όμως υπάρχουν αδυναμίες τις οποίες παρατηρούμε και έχουμε υποχρέωση να διορθώσουμε τις αδυναμίες, για να είναι αυτή η μεταρρύθμιση και για τα παιδιά και για τα εγγόνια και για τα δισέγγονα μας», είπε.

Ανέφερε σε άλλο σημείο ότι μια δεκαετία που ο ΔΗΣΥ δεν ήταν κυβέρνηση "η χώρα οδηγήθηκε σε οικονομική χρεοκοπία".

«Με περικοπές στους αναπτυξιακούς προϋπολογισμούς, με περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις στα ωφελήματα, με περικοπές στην χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και χρειάστηκαν δέκα χρόνια σκληρής δουλειάς για να έχουμε αναπτυξιακούς προϋπολογισμούς, τους μεγαλύτερους που είχε ποτέ από την ίδρυση της η Κυπριακή Δημοκρατία», ανέφερε.

Διερωτήθηκε αν πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο αυτή την πορεία ανάπτυξης και σταθερότητας της χώρας «ιδιαίτερα τώρα που τα σύννεφα πυκνώνουν μιας νέας οικονομικής κρίσης όχι ενδεχομένως πολύ πιο δύσκολης από αυτή που ζήσαμε την περίοδο πριν από το 2013».

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι χρειάζεται εμπειρία, γνώσεις και αποφασιστικότητα και να μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις για το καλό του τόπου και όχι για την εικόνα μας.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει να είσαι κοντά στον πολίτη, λέει ο Καρούσος

Ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου ξεκίνησε από την τοπική αυτοδιοίκηση και γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει να είσαι κοντά στον πολίτη, την σημασία που έχει να επιλύεις προβλήματα και να ακούεις.

«Σίγουρα γνωρίζει και ο ίδιος αλλά και εσείς ότι η νίκη στις Προεδρικές Εκλογές ξεκινά μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση, μέσα από τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και θέλω να σας στείλω το μήνυμα ότι και εμείς αναγνωρίζουμε την αξία και την προσφορά σας και να σας καλέσω να κάνετε ότι είναι δυνατό για να εκλέξουμε τον Αβέρωφ Νεοφύτου στην Προεδρία της Δημοκρατίας», ανέφερε.

 Αυτή η Κυβέρνηση επανατοποθέτηση τις ορεινές περιοχές στο χάρτη, είπε ο Χαμπιαούρης

Ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστας Χαμπιαούρης είπε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση που επανατοποθέτησε τις ορεινές κοινότητες στον χάρτη της Κύπρου.

Υπενθύμισε ότι η παρούσα κυβέρνηση με πρωτοβουλία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη το 2019 υιοθέτησε την Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων με 350 δράσεις με χρονικό πλαίσιο υλοποίησης το 2030 και με ένα προϋπολογισμό γύρω στα 525 εκατομμύρια.

Ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί ή και είναι σε εξέλιξη 194 δράσεις με ένα κόστος 367 εκατομμύρια ευρώ.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X