ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μία «ανάσα» από τη Ρόδο το Oruc Reis (pic)

Τι αποκαλύπτει ο φωτογράφος που το… έπιασε στα πράσα

Αν και φωτογράφησε, όπως αποκαλύπτει στο newsit.gr, σχεδόν στα “τυφλά”, ωστόσο κατάφερε και με την βοήθεια του τηλεφακού του να πιάσει το Oruc Reis και την τουρκική συνοδεία του στα… πράσα.

Η φωτογραφία ντοκουμέντο από την θαλάσσια περιοχή της Καλλιθέας της Ρόδου τραβήχτηκε σήμερα (24.10.2020) στις 9:30 το πρωί από τον ερασιτέχνη φωτογράφο, Φάνη Χατζημανώλη, που από χθες το βράδυ παρακολουθεί τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού σκάφους μέσα από το Marine Traffic.

“Εδώ και αρκετό καιρό με ανησυχεί η κίνηση του ερευνητικού σκάφους μαζί με την συνοδεία του γύρω από την περιοχή μας και σχεδόν καθημερινά παρακολουθώ την πορεία του μέσα από το Marine traffic. Έτσι βλέποντας, πως με βάση την ελικοειδή πορεία που χρησιμοποιεί μέσα στη NAVTEX που έχει βγάλει, ότι πλησιάζει όλο και περισσότερο προς τη Ρόδο, θεώρησα πως θα μπορούσα να το φωτογραφήσω”.

Ο Φάνης Χατζημανώλης μίλησε στο newsit.gr για τη στιγμή που “αιχμαλώτισε” με τον φακό του το τουρκικό ερευνητικό σκάφος.

Κουκίδες στον ορίζοντα
“Η απόσταση που πήγα από το σπίτι μου μέχρι την περιοχή της Καλλιθέας είναι μόλις 4 χιλιόμετρα. Με γυμνό μάτι φαίνονταν κάτι αχνές κουκκίδες στον ορίζοντα. Μάλιστα, επειδή ήταν από την ανατολική πλευρά, η αντανάκλαση του ήλιου το έκανε ακόμα πιο δύσκολο το όλο έργο. Δεν μπορούσες να διακρίνεις αυτό που έβλεπες. Απλά έχοντας από πριν υπ όψιν την πορεία του πλοίου και της συνοδείας του, είπα να το τολμήσω και τελικά έπεσα μέσα.

Όταν τράβηξα την φωτογραφία και έκανα zoom διαπίστωσα πως εξαιτίας του όγκου και του ιδιαίτερου σχήματος πως αυτό ήταν το Oruc Reis. Χθες το βράδυ το ερευνητικό σκάφος ήταν 20 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Λίνδου, όποτε βάση της πορείας του ήμουν στο κατάλληλο σημείο εκείνη την στιγμή”.

Συνολικά οκτώ πλοία, τα τέσσερα ελληνικά
“Σύμφωνα με φίλους που γνωρίζουν περισσότερα, τέσσερα από τα οκτώ πλοία της φωτογραφίας είναι ελληνικά. Μάλιστα τα ξεχώρισαν κιόλας ώστε να ξέρουμε και τις θέσεις τους την στιγμή εκείνη.

Πηγή: Newsit.gr

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X