ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με «τρίτο παγκόσμιο πόλεμο» απειλεί ο Μεντβέντεφ

«Για εμάς, η Κριμαία είναι τμήμα της Ρωσίας. Κι αυτό σημαίνει για πάντα».

ΚΥΠΕ

Οποιαδήποτε κίνηση κράτους-μέλους του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού εναντίον της Κριμαίας θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου στη Ρωσία και θα μπορούσε να οδηγήσει «στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», διεμήνυσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Για εμάς, η Κριμαία είναι τμήμα της Ρωσίας. Κι αυτό σημαίνει για πάντα. Οποιαδήποτε προσπάθεια καταπάτησης στην Κριμαία είναι κήρυξη πολέμου εναντίον της χώρας μας», δήλωσε ο κ. Μεντβέντεφ στην ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας Αργκουμέντι ι Φάκτι («Επιχειρήματα και γεγονότα»).

«Κι αν αυτό γίνει από οποιοδήποτε κράτος-μέλος του NATO, αυτό θα σημάνει πόλεμο με ολόκληρη τη βορειοατλαντική συμμαχία· τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Την απόλυτη καταστροφή», πρόσθεσε.

Ο κ. Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είπε επίσης πως εάν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο NATO, η Μόσχα θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά της κι είναι «έτοιμη για μέτρα αντιποίνων», που μπορεί να συμπεριλάβουν την ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων Ισκαντέρ «στο κατώφλι τους».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X