ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με δόσεις θα πληρώνονται οι καθυστερημένες Κοινωνικές Ασφαλίσεις

Οι οφειλές στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων, φθάνουν στα 15 εκ. ευρώ

Στέλιος Ξιουρής

Ανάσα για τους πολίτες που λόγω επιδημίας δεν κατάφεραν να πληρώσουν τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις δίνει το Υπουργείο Εργασίας, για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Όσοι αυτοεργοδοτούμενοι και επιχειρήσεις χρωστούσαν στο ταμείο μέχρι το τέλος του 2020, θα μπορούν να ενταχθούν στο σχέδιο και να καταβάλουν τις οφειλές τους σε 54 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο το οποίο κυμαίνεται ανάλογα με το ποσό.

Θα υπάρχει και περιθώριο καθυστερήσεων στην πληρωμή των ρυθμισμένων οφειλών μέχρι και 3 δόσεις. Οι οφειλές στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων, φθάνουν στα 15 εκ. ευρώ. Το νομοσχέδιο θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια για ψήφιση στις 2 Απριλίου μετά από σχετική επεξεργασία και συζήτηση που έγινε σήμερα στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους, ανέφερε ότι λόγω της πανδημίας, είναι ανάγκη να εφαρμοστεί στο σχέδιο, αφού πολλές επιχειρήσεις και αυτοεργοδοτούμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης επισήμανε ότι θα διευκολυνθούν πολλοί αυτοεργοδοτούμενοι και επιχειρήσεις οι οποίοι αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X