ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με 50 ευρώ ταξίδι ακτοπλοϊκώς στην Ελλάδα

Σκάφη αναψυχής Άγγλων στην Κύπρο λόγω BREXIT

Στέλιος Ξιουρής

20 οικονομικοί φορείς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το διαγωνισμό που αφορά την επιλογή ανάδοχου θαλάσσιου μεταφορέα ο οποίος θα εκτελεί την ακτοπλοϊκή γραμμή Κύπρου - Ελλάδας. Ο διαγωνισμός λήγει στα τέλη Ιανουαρίου.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην οικονομική εκπομπή του ΡΙΚ «€υρω$τία» ανέφερε ότι σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν η έναρξη των δρομολογίων θα αρχίσει το προσεχές καλοκαίρι, τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου και υπάρχει ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί και ενδιάμεσος σταθμός είτε στην Κρήτη, είτε στη Ρόδο.

Τα δρομολόγια κατά τη διάρκεια Μαΐου – Σεπτεμβρίου θα είναι εβδομαδιαία, τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο θα γίνονται σε 15μερη βάση και το Νοέμβριο μέχρι το Μάρτιο θα γίνονται μια φορά το μήνα. Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας το ναύλο για μονή διαδρομή θα ανέλθει στα 50 Ευρώ και 80 Ευρώ με επιστροφή για αεροπορική θέση. Εάν ο επιβάτης επιλέξει να ταξιδέψει σε καμπίνα το κόστος θα είναι 80 Ευρώ για μονή διαδρομή και 120 Ευρώ με επιστροφή.

Ο επιβάτης θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει και με το μεταφορικό του μέσο. Η τιμή του ναύλου θα είναι 75 και 150 Ευρώ για μεταφορά του αυτοκινήτου και 50 και 100 Ευρώ για μεταφορά της μοτοσικλέτας.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας απαντώντας σε ερωτήσεις του Δημοσιογράφου Ανδρέα Ιωσήφ και αναφερόμενος στις επιπτώσεις του Brexit, είπε ότι είναι θετικές για την κυπριακή ναυτιλία αφού η χώρα μας έχει προσελκύσει εταιρείες οι οποίες έχουν επιλέξει να μεταφέρουν την έδρα τους στην Κύπρο.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι το επόμενο διάστημα και άλλες εταιρείες με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία θα επιλέξουν να εγγραφούν στην Κύπρο εκμεταλλευόμενες τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας. «Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις με μια νέα πολιτική εγγραφής σκαφών αναψυχής από το Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο είναι μια μεγάλη αγορά σε αυτό τον τομέα», επισήμανε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι η ναυτιλία έχει σημαντική συνεισφορά στην οικονομία, σημειώνοντας ότι η μικρή Κύπρος έχει καταφέρει να είναι σήμερα μια παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη. Στις προτεραιότητες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και υποστήριξης στους πελάτες, τόνισε ο κ. Δημητριάδης.

Αναφερόμενος στη στρατηγική για τη γαλάζια ανάπτυξη που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ο Υφυπουργός Ναυτιλίας επισήμανε ότι έχει ως στόχο τη στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης του θαλάσσιου και ναυτιλιακού τομέα. «Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε περιβαλλοντικά φορολογικά κίνητρα.Πλοία τα οποία έχουν περιβαλλοντικές επιδόσεις θα επιβραβεύονται με έκπτωση στο φόρο χωρητικότητας» είπε ο κ. Δημητριάδης ανακοινώνοντας επίσης ότι στο πλαίσιο της θαλάσσιας πολιτικής η κυβέρνηση προωθεί και το θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό ώστε οι θαλάσσιες δραστηριότητες της Κύπρου να αναπτύσσονται με σεβασμό στο περιβάλλον.

Πρόσφατα για πρώτη φορά Ρυθμιστικές Αρχές (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωκοινοβούλιο), εκπρόσωποι της ναυτιλιακής βιομηχανίας και Μη Κυβερνητικών Οργανισμών (ΜΚΟ) βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι και αντάλλαξαν απόψεις για τους τρόπους που η ναυτιλία θα μπορούσε να συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής διατηρώντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα και την στρατηγική της σημασία για την ΕΕ.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X