ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μαυρογιάννης: «Σημαία που ανεμίζει ψηλά στη συνείδησή μας το Δεν Ξεχνώ»

Η επίσκεψη του υποψηφίου σε Καρπασία, Απόστολο Ανδρέα και Αγιά Τριάδα

ΚΥΠΕ

Σημαία που ανεμίζει ψηλά στη συνείδησή μας είναι «Δεν Ξεχνώ», μέχρι την ώρα που θα εκπληρώσουμε το χρέος μας, Κύπρος ελεύθερη, επανενωμένη, κοινό σπίτι για το σύνολο του κυπριακού λαού, δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Σε γραπτή του δήλωση την Κυριακή για την πρόσφατη επίσκεψή του σε Καρπασία, Απόστολο Ανδρέα και Αγιά Τριάδα, ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι «οι εγκλωβισμένοι μας είναι ζώσες υπομνήσεις. Στην άλλη πλευρά του συρματοπλέγματος μας περιμένει το παρελθόν μας, η ζωή που αφήσαμε στη μέση, αλλά μας περιμένουν και οι δικοί μας άνθρωποι, μας περιμένει και αυτό το ίδιο το μέλλον». «Το μέλλον που μπορούμε να έχουμε στην επανενωμένη πατρίδα μας», είπε, σημειώνοντας τη θερμή υποδοχή που είχε από τους εγκλωβισμένους.

Σημείωσε ότι οι εγκλωβισμένοι πρέπει να νιώθουν ότι η Πολιτεία είναι στο πλευρό τους με πράξεις. Ανέφερε ότι η ακρίβεια έχει πλήξει και τους εγκλωβισμένους και πρότεινε σημαντική ενίσχυση του επιδόματος που λαμβάνουν. Ταυτόχρονα, είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα συνεχές πρόγραμμα συντήρησης και επισκευών των κατοικιών των εγκλωβισμένων, στα πλαίσια του σχεδίου που λειτουργεί από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως για τις συντηρήσεις των κατοικιών των εκτοπισμένων στους Κυβερνητικούς Οικισμούς.

Επιπλέον, ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι είναι αναγκαία η επέκταση του Σχεδίου Επιδότησης Νεαρών Εγκλωβισμένων Ζευγαριών, ώστε να συναντά τις πραγματικές ανάγκες και να βοηθά ουσιαστικά τα νεαρά ζευγάρια να παραμείνουν στα κατεχόμενα χωριά τους, αλλά και η αναθεώρηση του σχεδίου για τους επανεγκατασταθέντες σε ότι αφορά το κομμάτι των επισκευών στην κατοικία.

Ακόμα, ανέφερε ότι είναι σημαντική η εξασφάλιση ψηλού επιπέδου εκπαίδευσης για τα παιδιά στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου, εφόσον λειτουργούν μέσα στην καρδιά της κατοχής. Ιδιαίτερα ο προγραμματισμός της στελέχωσης των σχολείων, είπε, δεδομένων των προβλημάτων που παρουσιάζονται κάθε χρόνο, δεν θα πρέπει να αφήνεται τελευταία στιγμή και να φτάνουμε στο σημείο να ξεκινά η σχολική χρονιά με ελλείψεις σε καθηγητές και ειδικότητες.

Σημείωσε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι η εκκλησία και η Μονή του Αποστόλου Ανδρέα χρήζουν άμεσης επιδιόρθωσης, καθώς η υγρασία έχει διαβρώσει το έργο που επιτεύχθηκε πριν μερικά χρόνια. «Πρέπει να συνεχισθούν επίσης τάχιστα οι εργασίες για αναστύλωση και αποκατάσταση του αρχαίου ναού και η δεύτερη φάση των έργων που έχουν προγραμματισθεί», είπε.

Διαβεβαίωσε ότι το «Δεν Ξεχνώ» «για εμάς δεν έχει ξεθωριάσει. Δεν έχει θαφτεί κάτω από τη σκόνη του χρόνου. Δεν το έχει ρίξει κάτω η ζωή που άλλαξε, η μανία των λίγων για κέρδος και προσωπικό βόλεμα, η αγωνία του κάθε Εφιάλτη για να ξεχάσουμε την προδοσία και το έγκλημα».

«Για εμάς το «Δεν Ξεχνώ» είναι σημαία που ανεμίζει ψηλά στη συνείδηση μας, μέχρι την ώρα που θα εκπληρώσουμε το χρέος μας. Κύπρος ελεύθερη, επανενωμένη, κοινό σπίτι για το σύνολο του κυπριακού λαού», είπε, σημειώνοντας ότι θα επισκεφθεί ξανά σύντομα την Καρπασία και θα συνεχιστεί η ανταλλαγή απόψεων και η στήριξη προς τους εγκλωβισμένους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση