ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαυρογιάννης σε ΠτΔ: «Οι ασκούντες εξουσία πρέπει να είναι έντιμοι»

Απαντάει στον Νίκο Αναστασιάδη ο ανεξάρτητος υποψήφιος

Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε το εκλογικό επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για την επιστολή του κου Μαυρογιάννη στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Ο τόπος μας έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε τις αξίες της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της χρηστής διοίκησης. Ειδικά οι ασκούντες εξουσία, πρέπει να φαίνονται και να είναι πραγματικά έντιμοι υπηρέτες του λαού και του δημοσίου συμφέροντος.

Θεωρήσαμε χρέος μας να πούμε τη θέση μας, καθώς κανένας θεσμός δεν ευαισθητοποιήθηκε σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα καταγγελιών που εκ πρώτης όψεως, τουλάχιστον, φαίνονται τεκμηριωμένες. Είναι εκ των ων ουκ άνευ σε παρόμοιες περιστάσεις, να υπάρχει πλήρης διερεύνηση χωρίς να προκαταλαμβάνουμε το αποτέλεσμα και χωρίς να παραβιάζουμε το τεκμήριο αθωότητας.

Δεν μπορούσαμε παρά να εγείρουμε το ζήτημα προς το κατ’ εξοχήν αρμόδιο σώμα, την Ανεξάρτητη Αρχή Κατά της Διαφθοράς.

Η δική μας διακυβέρνηση θα έχει ως πρώτιστο μέλημα να πατάξει τα φαινόμενα διαφθοράς. Με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, θα επαναφέρουμε το ήθος στη διακυβέρνηση του τόπου μας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έλαβε γνώση της επιστολής του κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη προς την Αρχή Κατά της Διαφθοράς μετά την άφιξη του στο Βερολίνο.

Σε απάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να επισημάνει τα ακόλουθα:

1. Δεν προτίθεται να σχολιάσει ούτε το περιεχόμενο ούτε τις ετεροχρονισμένες ευαισθησίες του εν λόγω κυρίου..

2. Εκφράζει ικανοποίηση γιατί η καταγγελία προς την Αρχή θα δώσει την ευκαιρία να διερευνηθούν οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί και τα ψεύδη ενός τρίτου που, δυστυχώς, για μικροπολιτικές σκοπιμότητες οδήγησαν τον κ. Μαυρογιάννη στη συγκεκριμένη καταγγελία.

3. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιφυλάσσει πλήρως τα νομικά δικαιώματα του να κινηθεί δικαστικώς εναντίον των όσων προέβαλαν, προβάλλουν ή υιοθετούν ανάλογους συκοφαντικούς ισχυρισμούς.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση