ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαυρογιάννης για δημόσιο Νοσοκομείο: «Πρέπει να έχει τα μέσα που χρειάζεται»

Επίσκεψη στο ΓΝ Πάφου πραγματοποίησε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας

ΚΥΠΕ

Απαραίτητη προυπόθεση για να μπορέσει το δημόσιο Νοσοκομείο να έχει το σωστό ρόλο και την θέση στο σύστημα υγείας αποτελεί η στήριξη και ενίσχυση του αλλά πάνω απ’ όλα να έχει τα μέσα που χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά του και κυρίως την πραγματική αυτονόμηση, δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης, την Τρίτη.

Σε δηλώσεις του μετά απο επίσκεψη που πραγματοποίησε στο ΓΝ Πάφου και την συνάντηση του με τους διευθυντές κλινικών του Νοσοκομείου πάφου στην παρουσία του Εκτελεστικού Διευθυντή Νοσοκομείων Πάφου – Λεμεσού Χρίστου Νικολάου και του Διευθυντή του Νοσοκομείου Πάφου Σπύρο Γεωργίου, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε πως φάνηκε ξεκάθαρα πως «για να μπορέσει το δημόσιο Νοσοκομείο να έχει το σωστό ρόλο και την θέση του στο Σύστημα Υγείας - γιατί όλοι ξέρουμε ότι είναι η ραχοκοκαλιά του συστήματος είναι ο πνεύμονας του συστήματος - πρέπει να στηριχτεί και να ενισχυθεί αλλά πάνω από όλα πρέπει να έχει τα μέσα που χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά του και κυρίως την πολύκροτη και πολυσυζητημένη αλλά που δεν την βλέπουμε πραγματική αυτονόμηση».

Ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε πως πιστεύει ειλικρινα πως μπορεί να λυθεί αυτό το ζήτημα, όπως μπορεί να λυθεί και το πρόβλημα της σωστής διάρθρωσης ανάμεσα στα Νοσοκομεία και στις άλλες μονάδες τους παρόχους υπηρεσιών υγείας κατά τρόπο που το δημόσιο Νοσοκομείο να διατηρεί και την στρατηγική του θέση και την κομβική σημασία του και την καθαρά κοινωνική αποστολή του.

Επιπρόσθετα ο κ. Μαυρογιάννης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Εκτελεστικό Διευθυντή των Νοσοκομείων Πάφου και Λεμεσού, στον Ιατρικό Διευθυντή του Νοσοκομείου Πάφου οι οποίοι είχαν την καλοσύνη να τους υποδεχτούν, να τους εξηγήσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το Νοσοκομείο Πάφου και να ακούσουν κάποια ζητήματα τα οποία αφορούν το Νοσοκομείο Πάφου.

Στην συνέχεια, πρόσθεσε, «είχαμε μια συνάντηση με τους διευθυντές Κλινικών του ΓΝ Πάφου και άλλα μέλη του ιατρικού παραιατρικού και του διοικητικού προσωπικού και ανταλλάξαμε απόψεις ακούσαμε προβλήματα».

Εκτίμησε ότι με την συνάντηση έχουν βοηθηθεί πάρα πολύ στην απόκτηση καλύτερης αντίληψης για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ταυτόχρονα, είπε, είχε την ευκαιρία να συγχαρεί όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στο ΓΝ Πάφου γιατί με αυτοθυσία και αυταπάρνηση συνεισφέρουν στο να προσφέρεται καλή υπηρεσία υγείας στον κόσμο. Ήταν μια πολύ σπουδαία επίσκεψη για εμάς, κατέληξε.

Ακολούθως ο κ. Μαυρογιάννης θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Σχολικής Εφορείας Γεροσκήπου, θα παρακαθήσει σε συζήτηση με εργαζόμενους στο Οίκημα της ΠΕΟ, στην Πάφο, ενώ στις 19:00 μ.μ. θα έχει σύναξη με τοπικούς παράγοντες και φορείς της εκπαίδευσης, της Παιδείας και του Πολιτισμού, στην Παλαιά Ηλεκτρική Πάφου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X