ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μαυρογιάννη στηρίζει ο Χριστοφίδης

«Εμπιστευόμαστε περισσότερο τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ότι θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το σαράκι της διαφθοράς που σπαταλά τον εθνικό πλούτο και καταστρέφει τους θεσμούς της χώρας»

ΚΥΠΕ

Το 77μελές συμβούλιο του Νέου Κύματος με επικεφαλής, τον Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, αποφάσισε το βράδυ του Σαββάτου τη στήριξη του υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χριστοφίδης, στα γραφεία του «Νέου Κύματος», ανέφερε ότι το «Νέο Κύμα» συμμετείχε στις προεδρικές εκλογές με τον δικό του πολιτικό λόγο. «Λόγο επικριτικό για τα πολλά κακώς κείμενα της χώρας μας, αλλά και εποικοδομητικό για το πώς μπορούν να διορθωθούν», είπε.

Ευχαρίστησε όσους τίμησαν με την ψήφο τους την υποψηφιότητα του «Νέου Κύματος» και πρόσθεσε ότι αυτό είναι μόνο η αρχή. Ο κ. Χριστοφίδης δήλωσε ότι το εύκολο είναι να πούμε αλαζονικά «όλοι ίδιοι είναι», αυτό θα ήταν εύκολο, αλλά δεν θα ήταν υπεύθυνο. Πρόσθεσε ότι έγινε συζήτηση και με τον κ. Χριστοδουλίδη και τον κ. Μαυρογιάννη και ότι με περίσκεψη και αίσθημα ευθύνης, το 77μελές συμβούλιο του Νέου Κύματος κατέληξε.

Ανέφερε ότι οι δύο υποψήφιοι αναγνώρισαν ότι το «Νέο Κύμα» έχει εμπλουτίσει τον πολιτικό διάλογο με νέες ιδέες και νέες προτάσεις σημαντικές για το μέλλον του τόπου μας. Πρόσθεσε ότι αναφορικά με την οικονομία, οι δύο υποψήφιοι συγκλίνουν σε πολλά σημεία και υποσχέθηκαν και οι δύο ότι θα τη διαχειριστούν με σύνεση και θα προωθήσουν την πράσινη μετάβαση.

Εξήγησε ότι αναφορικά με το Κυπριακό «θεωρούμε ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, έχει πιο σαφείς θέσεις και είναι αποφασισμένος να προωθήσει τη διαχρονική πολιτική της ελληνοκυπριακής πλευράς για Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία, σε σύγκριση με τις αντιφατικές αντιλήψεις των δυνάμεων που στηρίζουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη».

Επιπλέον, είπε ότι αναφορικά με τη διαφθορά, «εμπιστευόμαστε περισσότερο τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ότι θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το σαράκι της διαφθοράς που σπαταλά τον εθνικό πλούτο και καταστρέφει τους θεσμούς της χώρας».

Πρόσθεσε ότι αναφορικά με θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, κράτους δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, «είμαστε πιο κοντά στις αντιλήψεις του Ανδρέα Μαυρογιάννη», αναφέροντας ότι «αν και με τον κ. Μαυρογιάννη εξακολουθούμε να έχουμε τις διαφορές μας, στην παρούσα συγκυρία, συνολικά βλέπουμε ισχυρότερη θετική προοπτική για τη χώρα».

Ανέφερε ότι για αυτούς τους λόγους το 77μελές του Νέου Κύματος αποφάσισε απόψε τη στήριξη του Ανδρέα Μαυρογιάννη στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. «Οι πολίτες, φυσικά, είναι ελεύθεροι να κάνουν τις δικές τους επιλογές», κατέληξε.

Ερωτηθείς εάν σε περίπτωση εκλογής του κ. Μαυρογιάννη το «Νέο Κύμα» θα συμμετέχει στη διακυβέρνηση του τόπου, δήλωσε ότι στις διαβουλεύσεις και με τους δύο υποψηφίους δεν συζητήθηκαν τέτοια θέματα. Από την αρχή αυτής της προεκλογικής εκστρατείας, πρόσθεσε, «δεν μπήκαμε ποτέ σε συναλλαγές με οποιοδήποτε κόμμα και εξακολουθούμε να ακολουθούμε αυτή την γραμμή».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση