ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ματαρέλα: Θεμελιώδους σημασίας για την ισορροπία στη Μεσόγειο η λύση στο Κυπριακό

Χαιρέτισε την κάθοδο της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ, που έχει, όπως είπε, δύσκολο έργο μπροστά της

ΚΥΠΕ

Η λύση του Κυπριακού είναι θεμελιώδους σημασίας για την ισορροπία στην Μεσόγειο, τόνισε ο Ιταλός Πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα σε δηλώσεις στο Προεδρικό μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

O κ. Ματαρέλα μίλησε για θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης 50 ετών από την τουρκική εισβολή και τόνισε τη στήριξη της χώρας του σε λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας σύμφωνης με τα ψηφίσματα των ΗΕ.

Χαιρέτισε, επίσης, την κάθοδο της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ, που έχει, όπως είπε, δύσκολο έργο μπροστά της.

Αναφέρθηκε στους βαθύτατους δεσμούς των δύο χωρών, στη συνεργασία σε τομείς όπως η ενέργεια και η άμυνα, ενώ για το μεταναστευτικό είπε ότι οι δύο χώρες είναι στην πρώτη γραμμή και απαιτείται κοινή ευρωπαϊκή πολιτική και κοινή συνθήκη για το άσυλο.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία στο πλαίσιο της ΕΕ, των Med 9 και Μed 5 και στις διμερείς συνεργασίας στην ενέργεια, την άμυνα, την ασφάλεια και τον πολιτισμό.

Εξέφρασε, επίσης, την ετοιμότητα και αποφασιστικότητά του για την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου. Ο ΠτΔ μίλησε για τον καθοριστικό ρόλο της ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση