ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
27° Λευκωσία,
25 Ιουλίου, 2021
sport fm - listen live

Μαλλιοτραβήγματα στη Μύκονο το τριήμερο;

Έφυγαν όλοι για το νησί των ανέμων

24news team

«Κεραυνός εν αιθρία» η παραίτηση της Έμιλυς Γιολίτη από την θέση της υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κυρίως με τα όσα αναφέρονταν σε αυτήν, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Μία παραίτηση που φαίνεται να ήρθε πριν την αποπομπή της κας. Γιολίτη από την θέση της, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Πρόεδρος θα προχωρούσε σε αντικατάστασή της.

Πολλοί είναι οι αξιωματούχοι που είτε παραιτούνται, είτε τους παίρνει παραμάζωμα ο εκάστοτε ανασχηματισμός, στην προκειμένη, ωστόσο, τα πράγματα είναι λιγάκι διαφορετικά, μιας και τα προσωπικά… μπλέχτηκαν με τα επαγγελματικά.

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι η Έμιλυ Γιολίτη διατηρεί ή διατηρούσε, αυτό είναι σχετικό, μια στενή φιλική σχέση με τις κόρες του Νίκου Αναστασιάδη. Τώρα τι μέλλον θα έχει η εν λόγω ‘’παρέα’’ κανείς δεν ξέρει.

Μάλιστα τα πρώτα παρατράγουδα άρχισαν με τα εκατέρωθεν unfollow, Έμιλυς Γιολίτη - Ινώς Αναστασιάδη, στα social-media και συγκεκριμένα στο Instagram. Βέβαια, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, διαφορετικά φαίνεται να είναι τα πράγματα ανάμεσα σε Έλσα Αναστασιάδη και Έμιλυ Γιολίτη, αφού συνεχίζουν να ακολουθούν η μία την άλλη.

Πέραν, ωστόσο, των πιο πάνω αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η επιλογή τόσο της κας. Γιολίτη όσο και των θυγατέρων του Προέδρου να ταξιδέψουν στο νησί των ανέμων το τριήμερο του Κατακλυσμού.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η κα. Γιολίτη μαζί με τον σύντροφό της Χρύσανθο Τσουρούλλη, είναι στην Αθήνα, εκεί όπου βρίσκονται και οι κόρες του Προέδρου αφού προσκλήθηκαν όλοι στο πάρτι γενεθλίων που διοργάνωσε το βράδυ της Πέμπτης, η επιχειρηματίας Ελίνα Θεοδότου για τα γενέθλια της. Να σημειωθεί, ωστόσο, πως δεν έχει γίνει γνωστό εάν συναντήθηκαν.

Όλοι οι προαναφερθέντες θα μεταβούν στην Μύκονο, προφανώς για να χαλαρώσουν και να ξεγνοιάσουν. Τώρα, μες της Μυκόνου τα στενά, προφανώς και κάπου θα συναντηθούν! Τι θα γίνει τότε; Θα έχουμε άραγε μαλλιοτραβήγματα ή θα κρατήσουν ένα επίπεδο; Ποιος ξέρει… Ίσως το κλίμα της Μυκόνου να βάλει τα πράγματα σε μια άλλη διάσταση, ίσως πάλι και όχι!

Αυτούσια η επιστολή παραίτησης:

Mε την παρούσα επιθυμώ να σας υποβάλω την παραίτηση μου. Τα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων ενδεχόμενης αντικατάστασης μου, η παρουσίαση μου ως «αδύναμου κρίκου» της κυβέρνησης και η βολιδοσκόπηση συνεργατών μου για ενδεχόμενες μετακινήσεις καθιστούν την παραμονή μου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης μη παραγωγική και ιδιαίτερα προβληματική.

Γνωρίζετε πως θεώρησα πρέπον σήμερα να απευθυνθώ σε εσάς τηλεφωνικώς και να αναζητήσω την πραγματική διάσταση των γεγονότων. Προς μεγάλη μου έκπληξη μου μεταφέρατε πως η παρουσία μου στο υπουργικό σχήμα πλήττει την εικόνα της κυβέρνησης αλλά και την δική σας. Πως πληρώνετε πολιτικό κόστος της δίκης μου παρουσίας στο Υπουργικό Συμβούλιο ένεκα της σχέσης μου με τον στενό οικογενειακό σας περίγυρο και των όσων κατά καιρούς δημοσιεύτηκαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Προς αποκατάσταση των αληθινών γεγονότων είμαι υποχρεωμένη να σας υπενθυμίσω τα ακόλουθα:

Αποδέχθηκα την πρόταση σας να αναλάβω το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονική συγκυρία με κυρίαρχα τα ζητήματα περιορισμού της πανδημίας αλλά και ουσιαστικής αντιμετώπισης της διαφθοράς. Στην ολιγόμηνη παραμονή μου στο Υπουργείο προωθήθηκαν και εγκρίθηκαν νομοσχέδια που για χρόνια βρισκόντουσαν στα συρτάρια του Υπουργείου, μεταξύ άλλων, το Νομοσχέδιο της Κωνσταντινούπολης, της Ποινικής Δικαιοσύνης Φιλικής προς τα Παιδιά Παραβάτες και την Αυτονόμηση της Πυροσβεστικής. Αναλήφθηκαν δράσεις όπως η σύσταση ειδικών κλιμακίων εντός της αστυνομίας για την βία και την σεξουαλική παρενόχληση, πρωτοστατήσαμε στην ανάδειξη της κίνησης #metoo στην Κύπρο στέλνοντας το μήνυμα πως τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνονται ανεκτές και προωθήθηκαν δεκάδες υποθέσεις στην Νομική Υπηρεσία και στα δικαστήριο, αίροντας την πρότερη πρακτική «ασυλίας» ιερέων και πολιτικών προσώπων. Μειώθηκε δραστικά η φρουρά πολιτικών προσώπων, ενσκήψαμε στο Σχέδιο Οδικής Ασφαλείας με πολυάριθμες δράσεις, συστάθηκε Αστυνομία Ζώων, αναβαθμίστηκε το Αρχείο μας, ιδρύσαμε το Σπίτι της Αστυνομίας και πολλά αλλά. Τα κρίσιμα νομοσχέδια της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης αλλά και της πάταξης της διαφθοράς ετοιμάστηκαν κατόπιν επίπονης και αποτελεσματικής διαβούλευσης και κατατέθηκαν στην απελθούσα Βουλή προς ψήφιση. Στα σκαριά είναι το νομοσχέδιο θετικής ποσόστωσης αλλά και το νομοσχέδιο για τη Νομική Αναγνώριση Φύλου. Όλα αυτά ενώ διαχειριζόμασταν και τις σημαντικές πτυχές περιορισμού της πανδημίας αλλά και των μεταναστευτικών ροών.

Συνεπώς με κάθε ταπεινότητα αλλά ευθαρσώς υποβάλλω ότι δεν είμαι εγώ, αγαπητέ Πρόεδρε, που πλήττω την εικόνα σας. Και βέβαια δεν πληρώνετε κανένα πολιτικό κόστος ένεκα της δικής μου παρουσίας. Εγώ ήρθα στην πολιτική χωρίς βαρίδια, με καθαρά χέρια και με δηλωμένη οικονομική ευχέρεια ώστε να μην αφήνονται σκιές βολέματος ή και διαφθοράς αλλά μόνο προσφοράς. Μάλλον εγώ υπέστη κόστος, και βαρύ μάλιστα, με την αποδοχή συμμετοχής μου σε μια κυβέρνηση η οποία γνωρίζετε καλά πως δεν έχαιρε των καλύτερων εντυπώσεων από την κοινωνία των πολιτών στα ζητήματα διαφθοράς και διαφάνειας. Γνωρίζετε δε πως το κόστος αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο και στην προσωπική μου υγεία. Αποχωρώ με ήσυχη τη συνείδηση πως έπραξα το καθήκον μου.

Αγαπητέ Πρόεδρε, θεωρώ άκρως προσβλητική τη μη αναγνώριση του έργου μου σε αυτούς τους λίγους μήνες παρουσίας μου στο Υπουργείο και ειδικά την άποψη σας πως «πλήττω την εικόνα σας». Σας ενημερώνω δε πως δεν επιθυμώ να μετέχω σε όποια διεργασία πιθανής μετακίνησης μου σε άλλο πόστο.

Ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες μου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, τον Αρχηγό της Αστυνομίας, την Διευθύντρια των Φυλακών και την Διεύθυνση του Κρατικού μας Αρχείου και εύχομαι ότι καλύτερο στο ομολογουμένως πολύ δύσκολο έργο που επιτελούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση