
24news team
Το «έλα να δεις» συμβαίνει στο «ΑΛΜΑ» με μέλη της ηγεσίας του κινήματος να διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για τις σοβαρές καταγγελίες και αιχμές του πρώην πολύ στενού συνεργάτη του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, Ανδρέα Χασαπόπουλου. Κατηγορίες που άφηναν ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι ο ίδιος ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρυβόταν πίσω από τις αναρτήσεις κατά συγκεκριμένων ατόμων μέσα από την «Ομάδα Καταπολέμησης της Διαφθοράς» στο Facebook αλλά και η «φωτογράφηση» στελεχών του ΑΛΜΑ ότι θα έπρεπε να βρίσκονταν φυλακή, όπως είπε.
Ο μόνος που δεν έχει απαντήσει ονομαστικά και καταδικαστικά κατά του Χασαπόπουλου είναι ο ίδιος ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ο οποίος κατηγορεί τα κόμματα που ζητούν διερεύνηση των πληροφορίων.
Νέες σοβαρές καταγγελίες Χασαπόπουλου
Από τον κύριο Χασαπόπουλο δεν φαίνεται να έχουν τελειώσει τα πυρά αφού - όπως ο ίδιος τόνισε στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ- Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης γνώριζε ότι άτομα που ήταν μαζί του στην προκήρυξη του Κινήματος «Άλμα» είχαν προβεί σε ποινικά αδικήματα.
Ο κ. Χασαπόπουλος ξεκαθάρισε ότι «μπορεί να τεκμηριωθεί η αναφορά για άτομα που έπρεπε να είναι φυλακή. Μιλούμε για άτομα που τεκμηριωμένα σε έργα που γινόντουσαν και ελέγχαμε. Υπήρχαν σοβαρές καταγγελίες για μίζες, αλλά δεν μπορούσαν να προχωρήσουν».
Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε συνεργάτη του τέως Γενικού Ελεγκτή αναφέροντας: «θα πω για ένα άτομο που είναι διπλοθεσίτης και δηλώνει μόνο τα εισοδήματα της μίας θέσης και τα άλλα τα κρύβει για να μην τον πιάνει ο φόρος».
Αγωγή Χριστοφίδη σε Χασαπόπουλο
Και κάπου εδώ αρχίζουν και οι αγωγές... με μπροστάρη τον πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνο Χριστοφίδη να ανοίγει τον «χορό» σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Χασαπόπουλου για εμπλοκή ατόμων στο Κίνημα, τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο είναι «διεφθαρμένα» και «θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή».
Υπενθυμίζεται ότι, ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης μέσα από επιστολή του δικηγόρου του προς τον Ανδρέα Χασαπόπουλου του ζήτησε να ανακαλέσει όσα ανέφερε σε δηλώσεις του αναφορικά με πρόσωπα που περιτριγυρίζουν τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Την ίδια ώρα, η επιστολή δίνει προθεσμία 24 ωρών στον Χασαπόπουλο να ανακαλέσει «τις ψευδείς, συκοφαντικές και δυσφημιστικές δηλώσεις που έχει προβεί σε βάρος μου».
Αμέσως μετά τη δημοσίευση του κ. Χριστοφίδη, ο κ. Χασαπόπουλος με ανάρτησή του στην σελίδα «Ομάδα Καταπολέμησης της Διαφθοράς» σημείωσε πως ενώ δεν αναφέρθηκε σε ονόματα στις καταγγελίες του, «αλλά ο Χριστοφίδης θίχτηκε», για να προσθέσει την κυπριακή παροιμία ότι «από 'σιει μούγια μουγιάζεται».
Απάντηση και στον Τσούκα
Με νέα απάντησή του στον ακαδημαϊκό Χαρίδημο Τσούκα ο Χασαπόπουλος τον κατηγορεί μεταξύ άλλων για έμμεση χρηματοδότηση από εταιρεία και διατυπώνει το ερώτημα «έαν η εταιρεία που χρηματοδοτούσε την έδρα που κατέχετε,σταματούσε τη χορηγία,από πού θα σας πλήρωνε το Πανεπιστήμιο Κύπρου;. Γνωρίζετε τι σημαίνει έμμεση χρηματοδότηση;»
Από την άλλη ο κ. Τσούκας μιλώντας στο Omega και σχολιάζοντας την αναφορά Χασαπόπουλου ότι τέσσερα άτομα που πλαισίωναν τον κ. Μιχαηλίδη στην ιδρυτική διακήρυξη στις 19 Μαΐου είναι διεφθαρμένα, ανάφερε μεταξύ άλλων: «και τα δέκα μέλη του πάνελ θα έπρεπε να κάνουν αγωγή στον κ. Χασαπόπουλο και εγώ το σκέφτομαι γιατί όταν κάποιος γενικά και αόριστα αποδίδει μία υψίστης σημασίας μομφή σε μία συλλογικότητα, τότε τα πράγματα σοβαρεύουν. Από αυτά που γνωρίζω κατηγορηματικά απορρίπτω τα όσα ανέφερε ο κ. Χασαπόπουλος. Το βάρος της απόδειξης δεν είναι σε εμένα, αλλά σε αυτόν. Ρωτήστε τον και αν έχει το θάρρος, τα κότσια να πει να κατονομάσει αυτούς και να πει τι τους καταμαρτυρεί. Θα υπάρξει και συνέχεια φυσικά».
Η απάντηση του Οδυσσέα
Με ανακοίνωση απαντά ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε σχέση με το αν υπάρχουν διεφθαρμένα πρόσωπα στο «ΑΛΜΑ» όπως επίσης και για την σχέση που είχε με ομάδα στο Facebook.
Όπως τονίζει στην ανακοίνωση του, «δεν είχα και δεν έχω ενώπιον μου κανένα στοιχείο που θα καταδείκνυε ότι οποιοσδήποτε από την ηγεσία του Κινήματος δεν είναι άμεμπτος», προσθέτοντας ότι «Η ηγεσία του Άλματος είναι ΚΑΘΑΡΗ ΣΑΝ ΧΙΟΝΙ.»
Αναφορικά με την εμπλοκή στην ομάδα στο Facebook, «Ομάδα κατά της Διαφθοράς», η οποία τον στηρίζει, ο διαχειριστή της σελίδας, Ανδρέας Χασαπόπουλος, σε παρέμβαση του στο ΡΙΚ δήλωσε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση είχε ο Οδυσσέας, ενώ επισυνάπτει και σχετικό βίντεο.
Στην ανακοίνωση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη δεν υπάρχει καμιά ονομαστική αναφορά ή επίκριση για τον Ανδρέα Χασαπόπουλο τον οποίο θέλουν να οδηγήσουν στο δικαστήριο δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του ΑΛΜΑ.
Αυτούσια η ανακοίνωση του:
«Ηγεσίες και στελέχη κομμάτων, ιδιαιτέρως αυτών που κυβέρνησαν ή κυβερνούν τη χώρα, με κάλεσαν να απαντήσω σε δύο εις βάρος μου κατηγορίες, επί τη βάσει αόριστων και ατεκμηρίωτων αναφορών. Συγκεκριμένα:
Πρώτη κατηγορία: Στην ηγεσία του Κινήματος υπάρχουν διεφθαρμένοι. Σε αυτό απαντήσαμε χθες με την ανακοίνωσή μας. Επανέρχομαι. Η ανοχή μου σε κρούσματα διαφθοράς είναι απολύτως μηδενική. Δεν είχα και δεν έχω ενώπιον μου κανένα στοιχείο που θα καταδείκνυε ότι οποιοσδήποτε από την ηγεσία του Κινήματος δεν είναι άμεμπτος. Αν για τα μέλη της ηγεσίας ή για οποιοδήποτε άλλο, φίλο, ή υποστηρικτή, υπάρχουν στοιχεία που μπορεί να τεκμηριώσουν αδικήματα διαφθοράς ή κατάχρηση εξουσίας, ο κατέχων τα στοιχεία θα πρέπει να τα δώσει στις αρμόδιες αρχές. Τονίζω ξανά: Η ηγεσία του Άλματος είναι ΚΑΘΑΡΗ ΣΑΝ ΧΙΟΝΙ.
Δεύτερη κατηγορία: Βρισκόμουν πίσω από, και είχα παρεμβατικό ρόλο στη, διαχείριση της ιστοσελίδας Ομάδα κατά της Διαφθοράς, στο Facebook, η οποία με στήριξε (με άλλο όνομα) όσο ήμουν Γενικός Ελεγκτής, και, στη συνέχεια, στήριξε και το Άλμα. Γι’ αυτή την κατηγορία τοποθετήθηκε χθες στο ΡΙΚ και σήμερα στο OMEGA ο ίδιος ο διαχειριστής της σελίδας. Συγκεκριμένα, δήλωσε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση είχα με την ιστοσελίδα, ούτε είχα ποτέ λόγο στο περιεχόμενό της. Για όποιον αμφιβάλλει, εδώ είναι η πρώτη σχετική δήλωσή του (στο ΡΙΚ). Στα σχόλια ακολουθεί η δεύτερη δήλωση (στο OMEGA).
Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς απόπειρες να πληγεί κάτι που δεν ελέγχουν, δηλαδή ένα κίνημα που γεννήθηκε έξω από τα γραφεία τους, μέσα από την κοινωνία. Η δημοσκοπική μας δυναμική τους τρομοκρατεί. Γνωρίζουν ότι η κοινωνία έχει αγκαλιάσει το Άλμα. Επιτίθενται επειδή φοβούνται εσάς - την αποφασιστικότητά σας να αλλάξετε την Κύπρο. Μην τους κάνετε τη χάρη. Μην πιστεύετε τις διαβολές και τις συκοφαντίες. Μια άλλη Κύπρος είναι εφικτή.»
- Προχωρά με αγωγή κατά Χασαπόπουλου ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης
- Απάντησε ο Χασαπόπουλος: Τον πληροφορώ για να μην περιμένει 24 ώρες
- Τελεσίγραφο από Χριστοφίδη στον Χασαπόπουλο μέσω δικηγόρου
- Χασαπόπουλος: Κάποιοι από το «ΑΛΜΑ» θα έπρεπε να είναι φυλακή
- Απασφάλισε ο Τσούκας: Γραφίδα αμφίβολης ψυχικής ισορροπίας