ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μακρόν: Αλληλεγγύη γαι τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ

Συνάντηση Μακρόν - Μητσοτάκη

Την αλληλεγγύη του για τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, εξέφρασε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στις δηλώσεις των δύο ηγετών πριν από τη συνάντησή τους στα Ηλύσια Πεδία.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε την Ευρώπη της άμυνας. Σήμερα η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυξημένες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία δημιουργεί εντάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Η ΕΕ και η Γαλλία δεν πρόκειται να δείξουν αδυναμία σε αυτόν τον τομέα. Θα ήθελα να εκφράσω την επαγρύπνηση, την αλληλεγγύη μας όσον αφορά τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Περισσότερη συνεργασία στον τομέα αυτόν, αλλά και σε άλλους όπως το κλίμα. Η Ελλάδα γνώρισε το καλοκαίρι πολλές πυρκαγιές. Το θέμα του κλίματος θα είναι στο επίκεντρο», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Από την πλευρά του ο Έλληνας Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη Γαλλία σταθερή φίλη της Ελλάδας και απηύθυνε για ακόμη μια φορά πρόσκληση στις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα. «Θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και συνέχισε: «Θα πρέπει να μιλήσουμε -για να δανειστώ μια ορολογία του προέδρου Μακρόν- για μια Ευρώπη που προστατεύει τους πολίτες της…».

Στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Μακρόν θα τεθούν και τα θέματα της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας, σε συνδυασμό με τη σταθερότητα και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Σημειώνεται ότι στην ελληνική αποστολή στο Παρίσι συμμετέχει και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X