ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μ. Σοφοκλέους: «3.5 δισεκατομμύρια θα διανέμει η Ε.Ε στην Κύπρο»

Λεφτά σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας

Στέλιος Ξιουρής

Η επόμενη μέρα πως οριοθετείται και προδιαγράφεται για την Κύπρο ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλησε να ανιχνεύσει ο βουλευτής του ΔΗΣΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ με την εγγραφή σχετικού θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών.

Ο κ. Σοφοκλέους επισήμανε ότι με τα χρήματα που θα διαθέσει η Ε. Ε στην Κύπρο και το ποσοστό απορρόφησης τους θα καθορίσουν εν πολλοίς και την πορεία της χώρας στην μετά COVID εποχή. Tα κονδύλια που θα διατεθούν από την Ε.Ε φθάνουν για την Κύπρο τα 3.5 δις. και η απορρόφηση τους αποτελεί στοίχημα ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους Κυπρίους για μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε πλείστους τομείς δραστηριοτήτων.

Προς τούτο το στοίχημα είναι μεγάλο επισήμανε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ και έριξε το μπαλάκι στους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Εμπορίου.

Ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης ξεκαθάρισε ότι τα κονδύλια, τα οποία θα αντλήσει η Κύπρος, θα απορροφηθούν στο σύνολο τους, μέχρι και το τελευταίο σεντ.

Το νέο μοντέλο κινείται σε πέντε άξονες και υποδιαιρείται σε πολλά υποκεφάλαια.

Ειδικότερα:

• για την δημόσια υγεία και την πολιτική προστασία θα αντληθούν 78 εκ. ευρώ.
• Για την πράσινη οικονομία 522 εκ. ευρώ
• Για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας 509 εκ. ευρώ
• Για την ψηφιακή μετάβαση 95 εκ. ευρώ
• Για την αγορά εργασίας 122 εκ. ευρώ

Η Υπουργός Εμπορίου- Ενέργειας- Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου παρουσίασε επί μέρους ενέργειες για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη.

Μεταξύ άλλων θα στηριχθούν οι μικρές επιχειρήσεις, ώστε να ετοιμάσουν προγράμματα για άντληση ευρωπαϊκών κονδυλιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X