ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Λάβρος» ο Μενέντεζ κατά της Τουρκίας για τους S-400

Η δήλωση του Γερουσιαστή

ΚΥΠΕ

Την αντίθεσή του σε μια πιθανή αγορά ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400 από την Τουρκία, εξέφρασε ακόμη μια φορά με δήλωση που εξέδωσε, ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Κάτι τέτοιο, όπως δήλωσε θα αποτελέσει παραβίαση των κυρώσεων των ΗΠΑ ενώ οποιαδήποτε επέκταση των δεσμών Τουρκίας και Ρωσίας θα είναι μεγάλο λάθος.

Ο Μενέντεζ χαρακτήρισε τον πρόεδρο Πούτιν εγκληματία πολέμου και είπε ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε κανενός είδους συνεργασία μαζί του και θα πρέπει να επιδείξει τη δέσμευση της στο ΝΑΤΟ.

Η δήλωση του Γερουσιαστή Μενέντεζ έχει ως εξής:

«Ανησυχώ βαθύτατα για τις αναφορές ότι η Τουρκία εξετάζει περαιτέρω αγορές του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400, μια παράδοση που θα αποτελούσε άλλη μια ξεκάθαρη παραβίαση των κυρώσεων των ΗΠΑ που επιβάλλονται από τον νόμο για την αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω των κυρώσεων».

Πρόσθεσε ότι καθώς η Ρωσία συνεχίζει τη βάναυση και παράνομη εισβολή της στην Ουκρανία, η Τουρκία έχει την ευθύνη και την ευκαιρία να επιδείξει κατηγορηματικά τη δέσμευσή της στο ΝΑΤΟ και στην περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, απορρίπτοντας πλήρως κάθε στρατιωτική συνεργασία με έναν εγκληματία πολέμου όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Εν μέσω των συνεχιζόμενων ανταγωνιστικών παραβιάσεων του εναέριου χώρου της Ελλάδας και της καθυστέρησης της διαδικασίας για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ελπίζω ειλικρινά η Τουρκία να αλλάξει πορεία και να ανταποκριθεί στις ευθύνες της έναντι της αμυντικής συμμαχίας, όντας ο εποικοδομητικός εταίρος στην περιοχή που όλοι ελπίζουμε ότι μπορεί να είναι. Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι ξεκάθαρες: Οποιαδήποτε επέκταση των δεσμών της Τουρκίας με τον ρωσικό αμυντικό τομέα θα ήταν σοβαρό λάθος που θα έθετε σε περαιτέρω κίνδυνο την ασφάλεια των συμμάχων και εταίρων μας στο ΝΑΤΟ σε όλη την Ευρώπη», ανέφερε ο Μενέντεζ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X