ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Ξένια Κωνσταντίνου για Κυβερνητικός Εκπρόσωπος;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακατεύει την κυβερνητική τράπουλα

Στέλλα Μάρκου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αποφάσισε να ανακατέψει την κυβερνητική τράπουλα, προβαίνοντας σε ανασχηματισμό με στόχο να ανανεώσει και συνάμα να βελτιώσει την σύνθεση της Κυβέρνησης.

Ένα από τα πρόσωπα που φαίνεται να αποχωρεί -τουλάχιστον από το μέχρι στιγμής πόστο του- είναι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του 24News επικρατέστερη να διαδεχθεί φαίνεται να είναι η Ξένια Κωνσταντίνου.

Η κα. Κωνσταντίνου είναι ψηλά στην λίστα των επικρατέστερων προσώπων για την εν λόγω θέση, ωστόσο, τίποτα δεν είναι δεδομένο μιας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι γνωστό πως μπορεί να αλλάξει απόψεις μέχρι και την τελευταία στιγμή. Μάλιστα, θεωρείται ισχυρή υποψηφιότητα για την προαναφερθείσα θέση διότι θα διευρύνει το κοινωνικό προφίλ της Προεδρίας και θα απαντά στην κρητική που δέχεται ο Προεδρικός περίγυρος πως είναι αλλά «men's club».

Να υπενθυμίσουμε ότι η κα. Κωνσταντίνου εξελέγη βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας, το 2019, με τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Κατά την θητεία της ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως.

Η κα. Κωνσταντίνου ήταν υποψήφια και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, συγκεντρώνοντας 7429 ψήφους. 

Ποια είναι η Ξένια Κωνσταντίνου

Η κα. Κωνσταντίνου γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1979. Μεγάλωσε στην περιοχή Δροσιάς και αποφοίτησε από το Λύκειο Μακαρίου ΙΙΙ από τον κλάδο οικονομικών. Έχει σπουδάσει Πολιτικές και Κοινωνικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (1996-2000), ενώ συνέχισε τις ακαδημαϊκές της σπουδές στο μεταπτυχιακό κλάδο των Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει φοιτήσει ως φοιτήτρια Erasmus στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι στον κλάδο των πολιτικών επιστημών, ενώ έχει συμμετάσχει σε προγράμματα εκπαίδευσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Επίσης συμμετείχε ως εκπαιδεύτρια σε προγράμματα επίλυσης συγκρούσεων του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης στο Βερμόντ των ΗΠΑ.

Εργάστηκε μετά το πέρας των σπουδών της στον ιδιωτικό τομέα λιανικού εμπορίου, κατασκευών, ενοικιάσεων και ερευνών αγοράς. Επίσης έχει εργαστεί στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση CNTI (Cyprus Neuroscience & Technology Institute) ως υπεύθυνη συντονίστρια για τον σχεδιασμό, εφαρμογή και υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Από το 2005 μέχρι και το 2019 εργάστηκε στην Υπηρεσία Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστήμιου Κύπρου, υπεύθυνη για ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας ανάπτυξης και καινοτομίας.

Πολιτική σταδιοδρομία

Η εμπλοκή της με την πολιτική ξεκίνησε από τα εφηβικά της χρόνια με τη συμμετοχή της στη Μαθητική Οργάνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού, ΜΑ.ΚΙ Λάρνακας-Αμμοχώστου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της κατείχε οργανική θέση στη Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το 2003 ήταν ανάμεσα στους επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Νέων υποστήριξης της υποψηφιότητας του Γλαύκου Κληρίδη. Το 2004 εξελέγη Γενική Γραμματέας της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων (Ο.Ν.Ε.) του Δημοκρατικού Συναγερμού, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι και το 2007. Το 2005 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου. Από το 2007 ήταν εκλεγμένο μέλος στο Πολιτικό Γραφείο της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ. Τον Νοέμβριο του 2009 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας προτεινόμενη από τη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και προέδρευε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Δομημένο Διάλογο με τη Νεολαία που σύστησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 2014 εξελέγη από το Ανώτατο Συμβούλιο Πρόεδρος της Γυναικείας Οργάνωσης του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΓΟΔΗΣΥ).

Από το 2019 ήταν Βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας με τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X