ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κυβέρνηση υπό τους Ταλιμπάν επιδιώκει η Τουρκία

Στόχος να αποτραπεί η μετανάστευση από το Αφγανιστάν

ΚΥΠΕ

Ίδρυση κυβέρνησης στο Αφγανιστάν υπό τους Ταλιμπάν για να αποτραπεί η μετανάστευση επιδιώκει η τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ η οποία ωστόσο υποστηρίζει ότι θα πάρει χρόνο. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, η Τουρκία έχει επίγνωση της πραγματικότητας των Ταλιμπάν και προσπαθεί να καλύψει το διοικητικό κενό στο Αφγανιστάν. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τουρκική κυβέρνηση «ενθαρρύνει τους Ταλιμπάν να δημιουργήσουν μια κυβέρνηση που προτιμά τον διάλογο με τη διεθνή κοινότητα».

«Υπάρχουν θετικά μηνύματα ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις επαφές για τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης στο Αφγανιστάν, αλλά αναφέρεται ότι η εγκαθίδρυση της νέας κυβέρνησης θα πάρει χρόνο», σύμφωνα με την Χουριέτ η οποία προσθέτει ότι «η Τουρκία ετοιμάζεται επίσης να συμβάλει στη δημιουργία των νέων θεσμών του Αφγανιστάν».

Η Μιλλιέτ αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαδιμίρ Πούτιν, τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να καλυφθεί το διοικητικό κενό στη χώρα σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αποτραπεί η μετανάστευση από το Αφγανιστάν.

Η Χουριέτ υποστηρίζει επίσης ότι «η Τουρκία καταβάλλει προσπάθειες για το Αφγανιστάν, όχι για τους Ταλιμπάν. Προτιμά να καθιερώσει διάλογο με τους Ταλιμπάν ως κυρίαρχη δύναμη στο Αφγανιστάν ωστόσο δεν επιθυμεί  να συνδεθεί με τους Ταλιμπάν».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ενεργεί με προσοχή, καθώς δεν είναι σίγουρο προς τα που θα εξελιχθούν οι Ταλιμπάν. Για να μην έχει σχέση με τους Ταλιμπάν, φροντίζει να κρατά αποστάσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X