ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κυβέρνηση: «Συντονισμένη προσπάθεια παραπλάνησης» ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ

H απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Ι. Κούσιου σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ για την ενδιάμεση έκθεση

Το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ σε μία πλήρως συντονισμένη προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών, στηριγμένοι σε μικρό μόνο απόσπασμα από τη δήλωση της Ερευνητικής Επιτροπής στην οποία αναφέρεται πως μεγάλο ποσοστό πολιτογραφήσεων έγιναν εκτός των νόμιμων κριτηρίων, επιτίθενται κατά της Κυβέρνησης και επαναλαμβάνουν τους αήθεις ισχυρισμούς τους κατά της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος σε γραπτή απάντηση του σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ για την ενδιάμεση έκθεση της Επιτροπής.

«Βόμβα» για πολιτογραφήσεις: Παράνομες οι μισές

Ο κ. Κούσιος αναφέρει ότι τα δύο κόμματα «παρασιωπούν συνειδητά το γεγονός πως, όπως αναφέρει η Επιτροπή, ο αριθμός αυτός των παρατυπιών εντοπίζεται στις πολιτογραφήσεις των μελών των οικογενειών των επενδυτών».

«Παραγνωρίζουν, επίσης, πως το πόρισμα δεν αφορά μόνο την περίοδο της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, αλλά περιλαμβάνει και την περίοδο της διακυβέρνησης ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, «η Κυβέρνηση, προτού σχολιάσει το πόρισμα και προτού να καταλήξει σε συμπεράσματα, θα αναμένει τη δημοσιοποίηση του η οποία θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν».

Προσθέτει ότι «είναι χρήσιμο να διερωτηθεί ο λαός μας κατά πόσο το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ επί δικής τους διακυβέρνησης χρησιμοποίησαν τα ίδια ακριβώς κριτήρια για πολιτογράφηση συγγενών επενδυτών, όπως και κατά τη περίοδο της διακυβέρνησης Αναστασιάδη».

«Είναι κάτι που θα διαφανεί με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος και είναι προφανές ότι οι υβριστικές αναφορές που απευθύνουν σήμερα προς την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο θα πρέπει να στραφούν και προς τους ίδιους», αναφέρει και προσθέτει ότι «η Κυβέρνηση, αυτό που επισημαίνει είναι πως η πολιτογράφηση, όχι μόνο των επενδυτών, αλλά και των συγγενικών τους προσώπων αποτελούσε πάγια τακτική που παρέλαβε από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ, και απλώς τη συνέχισε» και «το έκανε για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Τέλος, ο κ. Κούσιος αναφέρει «σε ό,τι δε αφορά ΄το γαϊτανάκι διαπλοκής΄ στο οποίο αναφέρεται το ΑΚΕΛ, καλά είναι να το αναζητήσει στα δικά του γραφεία» και προσθέτει ότι είναι στέλεχος του ΑΚΕΛ «που πρωταγωνιστούσε στο βίντεο του Al Jazeera και είναι δικά του στελέχη που αντιμετώπισαν ποινικές ευθύνες και καταδικάστηκαν σε φυλακίσεις από ποινικά δικαστήρια».

«Ο λαός μας, με εικόνα και ήχο, έγινε μάρτυρας της διαπλοκής του ΑΚΕΛ», καταλήγει.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X