ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κυβέρνηση: «Ουδέποτε επιτράπηκε η παρακολούθηση του οποιουδήποτε»

Η Κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί τον ατεκμηρίωτο λαϊκισμό, λέει ο Εκπρόσωπος για τις αναφορές σε παρακολουθήσεις

ΚΥΠΕ

H διασύνδεση υποθέσεων που είναι άσχετες μεταξύ τους δεν συνιστά τίποτε άλλο παρά προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης, με την οποία επιδιώκεται να συνδεθεί η χώρα μας με φαινόμενα που συμβαίνουν εκτός της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος για τις αναφορές σε παρακολουθήσεις επικοινωνιών.

Στην Κύπρο, αναφέρει, υφίσταται ένα υγιές νομικό πλαίσιο προστασίας της ιδιωτικής ζωής και του αδιάβλητου των επικοινωνιών των πολιτών, το οποίο, σε συνεργασία με τη Βουλή των Αντιπροσώπων, συνεχώς ενισχύουμε και αναβαθμίζουμε.

"Θεωρούμε αναγκαίο τα πολιτικά πρόσωπα και κόμματα να επιδεικνύουν τη δέουσα προσοχή και σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον στα όσα δημοσίως αναφέρουν, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ότι ο Διοικητής της ΚΥΠ ενημερώνει ανελλιπώς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για τις δράσεις και τους στόχους της Υπηρεσίας Πληροφοριών του κράτους που επικεντρώνονται αποκλειστικά και μόνο σε θέματα εθνικής ασφάλειας, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος".

Ως εκ τούτου, προσθέτει ο Εκπρόσωπος, η όποια προσπάθεια να εκτεθεί η χώρα μας με γεγονότα που ουδεμία σχέση έχουν με τα παρεχόμενα λογισμικά, είτε από εταιρείες που εδρεύουν στην Κύπρο είτε αλλού, δεν αποτελεί παρά ένα απαράδεκτο και καταδικαστέο λαϊκισμό που χωρίς τεκμηρίωση διασύρει αχρείαστα τη χώρα μας διεθνώς.

"Θέλουμε κατηγορηματικά να καταστήσουμε σαφές ότι ουδέποτε κατά την 9ετή διακυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη επιτράπηκε ή έγινε ανεκτή, έστω και εμμέσως, η παρακολούθηση του οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου, πολιτικών κομμάτων, δημοσιογράφων, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και νομοταγών πολιτών".

Θέλουμε, επίσης, επισημαίνει, να επαναλάβουμε πως η Υπηρεσία Πληροφοριών του κράτους επικεντρώνεται μόνο και αυστηρώς στα θέματα που έχουν προαναφερθεί.

Τονίζει ότι ο Διοικητής της ΚΥΠ παραμένει πάντοτε στη διάθεση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων ή των θεσμικών οργάνων της Βουλής, όπως έπραττε μέχρι σήμερα.

Ο κ. Πελεκάνος καταλήγει λέγοντας ότι "η Κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί τον ατεκμηρίωτο λαϊκισμό που κάποιοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν σαν αποτέλεσμα γεγονότων που επισυμβαίνουν εκτός Κύπρου".

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X