ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κρύο ντους… κόπηκε στο και πέντε η Γιολίτη

Η αλλαγή στάσης του Προέδρου

Η γνωστή και πετυχημένη δικηγόρος, Έμιλυ Γιολίτη, κόπηκε στο και πέντε από το Υπουργικό.

Όπως σας ενημερώσαμε την Παρασκευή, οι πληροφορίες του 24news εκ Λεμεσού ήθελαν την κα. Γιολίτη να κλειδώνει μια θέση στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης και μάλιστα σε παραγωγικό υπουργείο.

Παρά την στήριξη της υποψηφιότητάς της από την προεδρική οικογένεια και ειδικά από την μεγαλύτερη θυγατέρα του Προέδρου, Έλσα Αναστασιάδη Λούτσιου.

Συγκεκριμένα όπως πληροφορηθήκαμε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, την πήρε το Σάββατο ανακοινώνοντάς της την υπουργοποίησή της. Την Κυριακή ωστόσο, ακολούθησε κρύο ντους για την κα. Γιολίτη αφού ο Πρόεδρος της τηλεφώνησε εκ νέου ακυρώνοντας την αρχική του απόφαση.

Κάνεις δεν ξέρει τον ακριβή λόγο της αλλαγής στάσης του Προέδρου.

Πάντως η γλυκύτατη Έμιλυ αδικείται με την συμπεριφορά του Προέδρου.

Να σημειωθεί δε, ότι όλα αυτά διαδραματίστηκαν παρά την στήριξη της υποψηφιότητάς της από την προεδρική οικογένεια και ειδικά από την μεγαλύτερη θυγατέρα του Προέδρου, Έλσα Αναστασιάδη Λούτσιου, της οποίας είναι στενή φίλη η κα. Γιολίτη.

Η κα. Έμιλυ Γιολίτη έχει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό το οποίο πολλοί θα ζήλευαν!

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό και Συγκριτικό Δίκαιο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας. Ακολούθως έκανε πρακτική στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες ενώ υπήρξε ερευνητικός υπότροφος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Λουξεμβούργο.

Το 2000 διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο των Trident Trust και Totalserve Management, παρέχοντας νομικές συμβουλές σε θέματα ανταγωνισμού, αναδιάρθρωσης, εξαγορών, συγχωνεύσεων και φορολογικού προγραμματισμού.

Το 2006 υπήρξε ιδρυτικό μέλος του δικηγορικού γραφείου Αριστοδήμου Λοϊζίδης Γιολίτη και Σία.

Το 2010 ηγήθηκε της συγχώνευσης με τη διεθνή δικηγορική εταιρία Harneys LLC.

Πέραν της Λεμεσού, διατηρεί γραφεία σε Λονδίνο, Χονγκ Κονγκ, Μοντεβιντέο, Βρετανικές Παρθένες Νήσους, Νησιά Καϊμάν και Σιγκαπούρη.

Τον Ιανουάριο του 2019 διορίστηκε στην θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Ιούλιο του 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X