ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κολοκασίδης για παρακολουθήσεις: Προτείνει διορισμό ερευνητικής επιτροπής

Η δήλωση του υποψήφιου πρόεδρου της Δημοκρατίας

Ανακοινώσεις

Πρόταση για διορισμό ερευνητικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις κατέθεσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Κολοκασίδης.

Μεταξύ άλλων, ο κος Κολοκασίδης στη δήλωση του αναφέρει ότι είναι έτοιμος να προτείνει συγκεκριμένα ονόματα τα οποία θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην εν λόγω ερευνητική επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Αυτούσια η δήλωση του υποψήφιου προέδρου της Δημοκρατίας

Πρόταση για διορισμό ερευνητικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις

Τα στοιχεία που καθημερινά αποκαλύπτονται για το διεθνές σκάνδαλο των υποκλοπών στο οποίο εμπλέκεται η Κύπρος, θα έπρεπε να ξυπνήσουν επιτέλους τους κυβερνώντες. Είτε εμπλέκονται κρατικοί αξιωματούχοι, είτε κόμματα, είτε οποιοσδήποτε άλλος, είναι προς το δημόσιο συμφέρον να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης. Η διαβεβαίωση ότι δεν γίνονταν στην Κύπρο παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων κάθε άλλο είναι παρά καθησυχαστική. Και όσο υπάρχει αυτή η σκιά, τόσο παραμένει υπό αίρεση η Δημοκρατία μας.

Για το σκοπό αυτό, προτείνω όπως διοριστεί ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή με διευρυμένες ανακριτικές αρμοδιότητες, η οποία θα κληθεί να εξετάσει όλες τις κυπριακές πτυχές του σκανδάλου και να εξετάσει ενδελεχώς κατά πόσο γίνονταν παράνομες παρακολουθήσεις τα προηγούμενα 10 ή και περισσότερα χρόνια. Προτείνω όπως στην επιτροπή συμμετάσχουν πρόσωπα ακεραίου χαρακτήρος, τα οποία να χαίρουν της εμπιστοσύνης του πολιτικού κόσμου αλλά και των υποψηφίων Προέδρων της Δημοκρατίας (λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας εξ αυτών θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου σε λίγους μήνες). Προσωπικά, είμαι έτοιμος να προτείνω συγκεκριμένα ονόματα τα οποία θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην ερευνητική επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Περιττό να σημειώσω ότι σε μια τέτοια επιτροπή δεν μπορούν να συμμετάσχουν πρόσωπα ή αξιωματούχοι οι οποίοι με τον άλφα ή βήτα τρόπο έχουν εμπλοκή στο σκάνδαλο.

Εάν η κυβέρνηση φοβάται και έχει κάτι να κρύψει, οφείλει ξέρει ότι αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα λάμψει.

Εν πάσει περιπτώσει το ζήτημα είναι τόσο σοβαρό που δίδω προσωπική ανάληψη να προχωρήσω στη σύσταση τέτοιας ερευνητικής επιτροπής και στην απονομή ευθυνών όταν και αν εκλεγώ Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X