ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό οι Οικολόγοι

Οι λόγοι της απόφασης

Ανακοινώσεις

Θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2023 το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, μετά και την απόφαση της πολιτικής επιτροπής του Κινήματος την Τρίτη (6/12).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «οι πολιτικές της κυβέρνησης εξακολουθούν να μην μας βρίσκουν σύμφωνους. Και εφόσον οι πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό τότε είναι αναπόφευκτό ότι τον καταψηφίζουμε».

Η ανακοίνωση του Κινήματος

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταψηφίζει τον κρατικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με την απόφαση της πολιτικής επιτροπής του Κινήματος της περασμένης Τρίτης 06 Δεκεμβρίου 2022.

Οι πολιτικές της κυβέρνησης εξακολουθούν να μην μας βρίσκουν σύμφωνους. Και εφόσον οι πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό τότε είναι αναπόφευκτό ότι τον καταψηφίζουμε.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, ευθύνεται για την έλλειψη δομών πάταξης του ξεπλύματος παράνομου χρήματος, την εξόφθαλμη ανοχή (και προώθηση) της διαφθοράς και διαπλοκής και γενικότερα με την προώθηση των συμφερόντων των ημετέρων. Και όλα αυτά ενώ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού μας βασανίζεται να φέρει βόλτα στο τέλος του μήνα. Μεταξύ άλλων, τασσόμαστε κάθετα ενάντια στους μεθοδευμένους σχεδιασμούς για καταστροφή της Χερσονήσου Ακάμα μέσω των δρομολογούμενων παρεμβάσεων στην περιοχή, την κατά παρέκκλιση αδειοδότηση κατασκευής μεγάλων αναπτυξιακών έργων και οδικού δικτύου εις βάρος του περιβάλλοντος, την μη εφαρμογή των Σχεδίων Βιώσιμης Αειφόρου Κινητικότητας ΣΒΑΚ και την απουσία αποτελεσματικού συστήματος δημόσιων μεταφορών. Χρόνο με χρόνο παρατηρούμε στη χώρα μας να υποβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο το περιβάλλον αλλά και να υποβαθμίζεται το κοινωνικό κράτος.

Παράλληλα διαπιστώνουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις στερούνται ουσίας, χαραμίζοντας τη μοναδική ευκαιρία που παρουσιάζεται για πραγματικές αλλαγές στη χώρα μας, με την εισαγωγή αποτελεσματικής και ψηφιακής διακυβέρνησης. Τα μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια κατατίθενται ημιτελή και με πολλά κενά και έχουν ετοιμαστεί χωρίς να ληφθούν υπόψη οι απόψεις της κοινωνίας των πολιτών μέσω δημόσιων διαβουλεύσεων.

Θετικό είναι το γεγονός πως αυτός θα είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός της Κυβέρνησης Αναστασιάδη. Μιας κυβέρνησης βυθισμένης στη διαφθορά. Μιας κυβέρνησης που αποχωρεί αφήνοντας βαθύτατη αντιοικολογική σφραγίδα στον τόπο μας.

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X