ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταπολέμηση πολιτιστικής πενίας μέσω Υφυπουργείου Παιδείας

Θα συγκεντρώσει όλα τα τμήματα από 3 Υπουργεία

Στέλιος Ξιουρής

Για να πολεμήσουμε μια από τις μεγαλύτερες μάστιγες της κοινωνίας μας που είναι η πολιτιστική πενία καλλιεργείται το κατάλληλο έδαφος ώστε να παραγάγει την αναγκαία τροφή που θα δοθεί στους πολίτες προς αναβάθμιση της κουλτούρας τους και εν γένει του επιπέδου της χώρας.

Η αλληγορική προσέγγιση αντικατοπτρίζεται μέσω της έναρξης συζήτησης στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας του νομοσχεδίου που προνοεί την σύσταση Υφυπουργείου Πολιτισμού. Για να καταδειχθεί η σημασία που δίνεται από την Κυβέρνηση για σύσταση του εν λόγω Υφυπουργείου παρέστησαν τρεις Υπουργοί (Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου - Μεταφορών Γιάννης Καρούσος και Εμπορίου Νατάσα Πηλείδου) στην συνεδρία της Επ. Παιδείας. Οι 3 Υπουργοί θα αποχωριστούν κομμάτια των Υπουργείων τους τα οποία και θα εκχωρηθούν στο Υφυπουργείο Πολιτισμού. Όπως ο κ. Προδρόμου θα χάσει μέρος του τίτλου του, αφού θα παραχωρήσει τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες, ο κ. Καρούσος το Τμήμα Αρχαιοτήτων και η κ. Πηλείδου την Υπηρεσία Χειροτεχνίας.

O Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου που θα αποχωριστεί το πλέον ευαίσθητο παιδί του - όπως προσδιορίζεται ο πολιτισμός - καθησύχασε τους βουλευτές για τις αμφιβολίες του και θεώρησε την θέσπιση του νέου Υφυπουργείου ως μείζονα τομή στην κοινωνία
Αν και η Βουλή με την παρούσα σύνθεση της δεν θα προλάβει να ψηφίσει το νομοθέτημα εντούτοις οι βουλευτές - όσοι φυσικά καταφέρουν να επανεκλεγούν- δεσμεύτηκαν να ολοκληρώσουν την συζήτηση και να ψηφιστεί πριν το κλείσιμο του Ναού της Δημοκρατίας για το καλοκαίρι.

Φαίνεται ότι όλα τα κόμματα συναινούν στην ψήφιση του νομοσχεδίου πέραν από κάποιες επιφυλάξεις που διατύπωσαν περί ένταξης στο Υφυπουργείο Πολιτισμού του Τμήματος Αρχαιοτήτων και της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Επ. Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης επισήμανε ότι με την ένταξη βασικών πυλώνων του πολιτισμού θα υπάρξει αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και καλύτερη δομή.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρήστος Ορφανίδης εξέφρασε ανησυχίες για το υπό εκκόλαψη Υφυπουργείο σε σχέση με την μεταφορά του Τμήματος Αρχαιοτήτων, αφού επισήμανε ότι σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού θα εκχωρηθούν στο συνιστών κρατίδιο αρχαιολογικοί χώροι και έτσι δεν διαφυλάσσεται η ελλληνικότητα τους.

Ο βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας τόνισε ότι αφήνουμε παρακαταθήκη στην επόμενη Βουλή ευελπιστώντας ότι η πολιτιστική έρημος θα βρει την όαση της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση