ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κασσελάκης vs Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Άνοιξαν οι κάλπες

Στις 8 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή νέου πρόεδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να έχει ισχυρό προβάδισμα από τον πρώτο γύρο της προηγούμενης Κυριακής και την Έφη Αχτσιόγλου να φιλοδοξεί να κάνει την ανατροπή.

Η προεκλογική εκστρατεία των δύο υποψηφίων προέδρων ολοκληρώθηκε χθες, εν μέσω πόλωσης και προσωπικών επιθέσεων, και το αποτέλεσμα αναμένεται να γίνει γνωστό περίπου 1-2 ώρες μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες θα κλείσουν στις 20:00, εκτός εάν λόγω αθρόας προσέλευσης δοθεί παράταση, όπως και στον πρώτο γύρο.

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής αποφασίστηκε ότι δικαίωμα ψήφου στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ήταν ήδη καταχωρημένοι στο μητρώο μελών.

Έτσι, δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη, ακόμη και αν δεν έστειλαν τα στοιχεία τους στην ΚΕΦΕ για πιστοποίηση. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

Στον α' γύρο ψήφισαν 148.821 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Κασσελάκη να λαμβάνει ποσοστό 44,91% (66.156 ψήφοι) και την Έφη Αχτσιόγλου 36,18% (53.292 ψήφοι). Στον κρίσιμο β' γύρο αναμένονται μέχρι και 180.000 μέλη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου.

Η βόλτα Αχτσιόγλου με τον γιο της

Χθες, τελευταία μέρα της προεκλογικής εκστρατείας, η Έφη Αχτσιόγλου εμφανίστηκε να πηγαίνει βόλτα με τον γιο της. «Σήμερα έχει μέρα ξεκούρασης, έχει τη βόλτα με το παιδί, τις υποχρεώσεις της μάνας τις κανονικές, τις ωραίες», είπε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επέλεξε να περάσει οικογενειακά την παραμονή των εκλογών.

Εμφανίστηκε, δε, ενωτική, κατεβάζοντας τους τόνους Πρόσθεσε ότι υπήρξε ένταση το προηγούμενο διάστημα, αλλά εκτίμησε ότι «μπορούμε από Δευτέρα να προχωρήσουμε όλοι μαζί». Σε ό,τι με αφορά, συμπλήρωσε, έχω δείξει μια εμπειρία και διάθεση ενότητας και πολιτικό περιεχόμενο, αλλά στο τέλος της ημέρας οι πολίτες θα αποφασίσουν.

Όπως παραδέχθηκε, πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ, «αλλά θα το βρούμε από τη Δευτέρα» όπως είπε. «Θα αξιοποιήσω όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι στρατιώτης για τις αρχές και τις αξίες της παράταξης» ανέφερε η κυρία Αχτσιόγλου.

Το νέο βίντεο Αχτσιόγλου με τις αιχμές κατά Κασσελάκη πριν ανοίξουν οι κάλπες

Λίγες ώρες αργότερα, όμως σε μήνυμά της, η Έφη Αχτσιόγλου απάντησε στο «Γιατί ψηφίζουμε αύριο;», αφήνοντας αιχμές, μέσω ερωτημάτων, για τον συνυποψήφιό της Στέφανο Κασσελάκη.

«Είναι η επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Είναι η εμπειρία στον στίβο της πολιτικής; Είναι το χαμόγελο; Είναι τα συνθήματα; Ενδεχομένως όλα αυτά έχουν σημασία. Όμως εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής. Πάνω από όλα είναι το περιεχόμενο της πολιτικής», είπε. 

Το γεμάτο πρόγραμμα του Στέφανου Κασσελάκη: Ομιλία, συναντήσεις και πάρτι λίγο πριν την κάλπη

Ο Στέφανος Κασσελάκης, από την άλλη, επέλεξε να έχει μια γεμάτη ημέρα με επαφές και συναντήσεις. Η ημέρα του διεκδικητή της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε νωρίς, με πρωινή του βόλτα με τον σκύλο του συνοδευόμενος από τον σύντροφό του και τον πατέρα του.

Κασσελάκης: «Ξημερώνει!»

Είχε επίσης φροντίσει να αναρτήσει νέο βίντεο στα social media όπου περιγράφει τη διαδρομή του από τον περασμένο Μάιο όταν μπήκε στην πολιτική μετά από πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για το Επικρατείας ως σήμερα που διεκδικεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Από εκεί και πέρα με πήρε η δίνη του κόσμου», σημειώνει.

«Μιλάω σε όλους εσάς, τους 150.000, που κάνατε ουρές στην κάλπη, που αναστήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ - ό,τι κι αν ψηφίσατε στον πρώτο γύρο. Σας ζητώ τώρα να είμαστε μαζί», ακούγεται να λέει ενώ το βίντεο καταλήγει με τον Στέφανο Κασσελάκη να λέει «Ξημερώνει!».

Λίγη ώρα μετά, εμφανίστηκε με γραβάτα και σακάκι και μίλησε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν. «Σήμερα είναι ημέρα περισυλλογής για τα μέλη του κόμματος και ψηφοφόρους για να ψηφίσουν κατά συνείδηση αύριο. Ενωμένοι από Δευτέρα θα προχωρήσουμε», είπε.

Κάποια στιγμή, περαστικός του φώναξε «γεια σου πρόεδρε» και εκείνος έσπευσε να απάντησε «όχι ακόμα».

Πού ψηφίζουν Αχτσιόγλου-Κασσελάκης

Η Έφη Αχτσιόγλου θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω, στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364, στις 11:00, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Σμύρνη, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Πλ. Νέας Σμύρνης, στις 12.00.

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι στηρίζουν Κασσελάκη και ποιοι Αχτσιόγλου

Χθες, το επιτελείο του Στ. Κασσελάκη έδωσε επικαιροποιημένη λίστα με βουλευτές και στελέχη που στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση