ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καρούσος: «Η 1η Απριλίου 1955 αποτελεί φάρο φωτός και ελπίδας»

Ο επιμνημόσυνος λόγος του Υπ. Μεταφορών

ΚΥΠΕ

Η 1η Απριλίου 1955 αποτελεί φάρο φωτός και ελπίδας, χρυσές σελίδες ηρωισμού  γράφτηκαν στην ιστορία του έθνους, μέσα στο αίμα της θυσίας των αγωνιστών του ‘55 και η Λευτεριά σκέπασε ολόκληρη την Κύπρο, είπε σε επιμνημόσυνο λόγο του ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου στο ετήσιο μνημόσυνο ηρώων των Κανναβιών του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959 Χαράλαμπου Πεττεμερίδη και Ανδρέα Πατσαλίδη.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στην ομιλία του ο Υπουργός ανάφερε ότι ο Χαράλαμπος Πεττεμερίδης και ο Ανδρέας Πατσαλίδης ανήκουν στην ασυμβίβαστη γενιά του ‘55, που θα πότιζε με το αίμα του το δέντρο της λευτεριάς, ανήκουν στην γενιά του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή σημειώνοντας ότι «μνημονεύουμε σήμερα τους αγνούς ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα, που φυλούσαν Θερμοπύλες αόρατοι μέσα στη νύχτα».

Οι ήρωες μας, ήρωες λαϊκοί, μορφές ανδρών και ιερομαρτύρων, είχαν χαρακτηριστικά τα οποία δυστυχώς σήμερα είναι προς εξαφάνιση, πρόσθεσε ο κ. Καρούσος σημειώνοντας παράλληλα ότι, κάθε φορά που διαβάζω για τη θυσία κάθε ήρωα μας συγκινούμαι και κλαίω και ανατριχιάζω, αλλά ταυτοχρόνως θυμώνω και προβληματίζομαι για το γεγονός ότι μας λείπουν από τη σημερινή μας κοινωνία άτομα με τα χαρακτηριστικά των ηρώων μας.

«Αν εμείς σήμερα απολαμβάνουμε το ύψιστο αγαθό που λέγεται λευτεριά, αν η πατρίδα μας είναι ξανά δοξασμένη και τιμημένη, αυτό οφείλεται στην υπέροχη θυσία των προγόνων μας και των ηρώων μας όπως ο Πέττεμεριδης και ο Πατσαλίδης», είπε.

Το θάρρος και η ανδρεία των ηρώων μας, ας γίνουν οι οδηγοί που θα κατευθύνουν τις πράξεις μας και ας φροντίζουμε πάντα, όχι μόνο να μην προδώσουμε και να μη μολύνουμε το υπέροχο παρελθόν μας, αλλά να στολίσουμε με νέες δάφνες τη δόξα της πατρίδας μας και να προσθέσουμε νέες σελίδες στην ιστορία της, είπε καταλήγοντας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X