ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καρούσος για ΕΤΥΚ: «Δεν σεβάστηκαν τη Ζέτα»

Ακύρωσε τη συνάντηση

ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, ο οποίος εκτελεί χρέη Υπουργού Εργασίας, δήλωσε ότι ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση με την ΕΤΥΚ λόγω της απόφασης της συντεχνίας των τραπεζοϋπαλλήλων για προειδοποιητική απεργία στην Ελληνική Τράπεζα την ερχόμενη Τρίτη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Καρούσος επέκρινε την ΕΤΥΚ διότι πήρε απόφαση αυτή την ώρα που υπήρχε διευθετημένη συνάντηση μαζί του, αλλά και για το ότι η συντεχνία δεν έδειξε σεβασμό για την κατάσταση της υγείας της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλινιαδίου, η οποία χειριζόταν το όλο θέμα.

Ο κ. Καρούσος είπε πως ο ίδιος διευθέτησε συναντήσεις τόσο με την ΕΤΥΚ όσο και με τη διεύθυνση της Ελληνικής Τράπεζας, προκειμένου να ενημερωθεί για την διαφορά μεταξύ των δύο μερών και να εξεταστούν τρόποι να προχωρήσει η διαμεσολάβηση.

«Παρόλα αυτά, η ΕΤΥΚ αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργία την Τρίτη», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Καρούσος, προσθέτοντας πως δεν ήταν «ούτε η μέρα ούτε η ώρα» για λήψη τέτοιες απόφασης λόγω της δύσκολης κατάστασης της υγείας της Υπουργού Εργασίας που χειριζόταν το θέμα.

«Δεν έπρεπε να συνεδριάσουν καν για αυτό το θέμα ενώ είχε διευθετηθεί συνάντηση μαζί μου. Αντί να προσέλθουν στη συνάντηση αποφάσισαν να κάνουν απεργία. Επομένως δεν μπορεί να γίνει καμία συνάντηση εφόσον υπάρχει απόφαση για απεργία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν η ΕΤΥΚ πρέπει να κάνει δεύτερες σκέψεις, ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως αυτό αφορά την ΕΤΥΚ. «Αλλά, από τη μια πρέπει να δείξουμε σεβασμό για την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Υπουργός Εργασίας και από την άλλη υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση μαζί μου», συμπλήρωσε.

«Από την στιγμή που υπάρχει απόφαση για απεργία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η συνάντηση λόγω της πάγιας αρχής ότι δεν γίνονται μεσολαβήσεις υπό το καθεστώς μέτρων», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Καρούσος είπε ότι η συνάντηση με την Ελληνική θα πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X