ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κάποιους βουλευτές λάδωσε ο AL Jazeera για να πάρει τα έγγραφα πολιτογραφήσεων

Κάποιους βουλευτές λάδωσε ο AL Jazeera για να πάρει τα έγγραφα πολιτογραφήσεων

Στέλιος Ξιουρής

Η δημοσιογραφική έρευνα που φώτισε τα διαδραματιζόμενα με την παραχώρηση των επονομαζόμενων χρυσών διαβατηρίων από το ΚΑΤΑΡιανό κανάλι του AL Jazeera, έχει και άλλες πτυχές, όπως η διαρροή διαβαθμισμένων- απόρρητων εγγράφων από την Κυπριακή Βουλή, βάσει των οποίων (εγγράφων) στηρίχθηκαν και τα ρεπορτάζ.

Η διαρροή των εγγράφων, όπως επισημάνθηκε και στην συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ ΜΑΡΙΝΟ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟ, έγινε από βουλευτές ή συνεργάτες τους, βάσει και σχετικής έρευνας, που διεξήγαγε ο Γενικός Διευθυντής του Κοινοβουλίου ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ, από την οποία διαφάνηκε ότι ΔΕΝ έγινε από υπηρεσιακούς - λειτουργούς που εργάζονται στο Ναό της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σιζόπουλος κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος το οποίο και παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση στις 11 Μαρτίου, βάσει του οποίου καλούνται οι 18 βουλευτές που κατείχαν τα έγγραφα πολιτογραφήσεων να τα παραδώσουν στην Αστυνομία προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ήδη όπως είπε ο κ. Σιζόπουλος στην συνεδρία της Επ. Θεσμών, η οποία διανθίστηκε με αρκετά υπονοούμενα και καυτές ατάκες που αντηλλάγησαν μεταξύ του Προέδρου της ΕΔΕΚ και της βουλεύτριας του ΑΚΕΛ ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ και του βουλευτή των Οικολόγων ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΡΔΙΚΗ, το κόμμα του παρέδωσε τα έγγραφα στην Αστυνομία και η οικειοθελής παραχώρηση από τους άλλους κατόχους τους θα εξαφανίσει τις σκιές πάνω από το σώμα…

Οι άξονες των θέσεων του Προέδρου της ΕΔΕΚ ήταν οι εξής:

• Η αξιοπιστία της πατρίδας μας επιβάλει να βοηθηθεί η Αστυνομία στο έργο της, ενώ από την όλη υπόθεση προκύπτουν πειθαρχικές- ποινικές και πολιτικές ευθύνες.
• Η διαρροή εξέθεσε τη Βουλή από ένα φιλοτουρκικό κανάλι του οποίου η δράση σε βάρος Κύπρου- Ελλάδας είναι πανθομολογούμενη. Ενδεχομένως να αποκρύβονται και σκοπιμότητες που να έχουν σχέση με τις εξελίξεις στο Κυπριακό
• Ενδεχομένως να προκύπτει θέμα ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ όσων τα διέρρευσαν και παγίδευσης κάποιων βουλευτών
• Αν δεν υπάρχει αποτέλεσμα να μην είμαστε συνεργοί, αλλά να λογοδοτήσει η Αστυνομία που δεν θα έχει κανένα άλλοθι να μην ανακαλύψει τον διαρροέα και τα κίνητρα του.
• Πρόθεση κάποιων- υπονοώντας Χαραλαμπίδου -Περδίκη- είναι να μετατεθεί σε άλλη διάσταση το θέμα.
• Όσον αφορά τις τροπολογίες που κατέθεσε ο κ. Περδίκης επισήμανε ότι με αυτές θα παρεμποδιστεί η διαδικασία αφού θα χρειαστεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας, γιατί η Αστυνομία δεν μπορεί να ζητήσει οποιαδήποτε έγγραφα από μέλη της Νομοθετικής εξουσίας.

Από πλευράς της η κ. Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι μιλώντας και ως δημοσιογράφος με την εισήγηση Σιζόπουλου, επιχειρείται ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ από την ουσία του θέματος που είναι το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων.

Ακόμη η βουλεύτρια του ΑΚΕΛ τόνισε σε ψηλούς τόνους ότι «δεν μπορώ να βλέπω τον Συλλούρη και τον Τζιοβάνη να απολαμβάνουν τα βουλευτικά προνόμια χωρίς να έχουν κάποια επίπτωση και η Αστυνομία ακόμη δεν έκανε απολύτως τίποτε».

Υπεραμυνόμενος της τροπολογίας που κατέθεσε ο κ. Περδίκης τόνισε με δραματικό τρόπο ότι θέλει και ο ίδιος να βρεθεί ο ένοχος της διαρροής αφού μέσω δηλώσεων και ψιθύρων στοχοποιήθηκε ο ίδιος και οι συνεργάτες του. «Αν θέλει η Αστυνομία είπε να έρθει να πάρει τα έγγραφα και δεν υπάρχει νομικό κώλυμα»

Η συνεδρία έληξε με χαρακτηριστική κίνηση από τον Πρόεδρο της Επ. Θεσμών ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥ και την ατάκα του: «Βάζω τον Σταυρό μου γιατί δεν έχει Συναγερμικό βουλευτή που εμπλέκεται στην όλη ιστορία».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X