ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η υπογεννητικότητα τρομάζει και η Ζέτα με Επ. Δημογραφικού αναλαμβάνουν δράση

Τι ανέφερε η Υπουργός Εργασίας

Στέλιος Ξιουρής

Για να μην γίνουμε οι τελευταίοι Έλληνες της Κύπρου χρειάζεται να δράσουμε αναφώνησαν βουλευτές και ΖΕΤΑ ΑΙΜΙΛΙΑΝΙΔΟΥ, αφού η υπογεννητικότητα αγγίζει τα όρια του δεύτερου μετά το Κυπριακό, Εθνικού προβλήματος.

Με νέες δράσεις και όχι με επιδόματα θα αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα της υπογεννητικότητας δήλωσε η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής για το Δημογραφικό ανέφερε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με την συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή.

Ανακοίνωσε ότι:

• Θα ιδρυθούν βρεφο-παιδοκομικοί σταθμοί σε πολλά χωριά.
• Θα παραχωρούνται τροφεία σε οικογένειας που έχουν ανάγκη
• Θα επεκταθεί ο θεσμός των ολοήμερων σχολείων
• Θα αυξηθεί η γονική άδεια, για το δεύτερο παιδί στους 5 μήνες και για το τρίτο και επιπλέον παιδιά στους έξι μήνες.
• Οι γονείς θα δικαιούνται δύο μήνες πληρωμένη άδεια, μέχρι την ηλικία των 8 ετών για τα παιδιά.

Η Υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν προωθεί την επιδοματική πρακτική, ούτε των εγκλωβισμό ανθρώπων στα επιδόματα, αλλά στοχεύει στην ένταξη στην αγορά εργασίας όλων των πολιτών.

Το 90% των δικαιούχων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος είναι είτε ανάπηροι, είτε άτομα τρίτης ηλικίας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης δήλωσε ότι η πολιτεία έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα της υπογεννητικότητας.

Σήμερα ο δείκτης αναπλήρωσης του πληθυσμού είναι στο ανησυχητικό ποσοστό 1,3 και το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ευχολόγια.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Αλαμπρίτης χαιρέτισε τις εξαγγελίες της Υπουργού Εργασίας και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα για να στήριξη των νέων ζευγαριών.

Πάντως ο εκπρόσωπος της ΣΕΚ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ αναρωτήθηκε γιατί δεν παρίστανται βουλευτές όλων των κομμάτων , για να σχηματίσουν σφαιρική άποψη επί του θέματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση