ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η σημειολογία μιας φωτογραφίας

Ποιοι λείπουν από τη φωτογραφία;

Γιάννος Ιωάννου

Γιάννος Ιωάννου


Μετά τη fast-food εξαγγελία το πρωί με το βίντεο όπου ο κόσμος του γυρίζει την πλάτη καθώς περπατά στην Πλατεία Ελευθερίας, ήρθε η polaroid φωτογραφία από την προεδρική ομήγυρη. Στη φωτογραφία όπου ο Αβέρωφ Νεοφύτου αμήχανα (πάλιν) κάθεται μόνος χωρίς κάποιον δίπλα του (τυχαίο;) και η οποία δόθηκε στον «Φιλελεύθερο», οι ιδιοκτήτες του λέγεται πως είναι συχνοί θαμώνες της βίλας στην Αργάκα, παρουσιάζονται με σειρά εμφάνισης: Αβέρωφ Νεοφύτου, Ιωνάς Νικολάου, Χάρης Λοϊζίδης, Νίκος Γεωργιάδης, Νίκος Αναστασιάδης, Ανδρέας Χατζηκυριάκος, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ουσιαστικά πρόκειται για τον κοινό κοινωνικό κύκλο των δύο ηγετών του ΔΗΣΥ, ο οποίος όπως μας ενημερώνουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, έχει τον ρόλο ενός άτυπου διευθυντηρίου τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά για την παράταξη. Η σύναξη είναι σπάνια και συλλεκτικού χαρακτήρα για αυτό φυλάξετέ την, όπως μας λεν οι μυημένοι στα του ΔΗΣΥ. Ο λόγος είναι πως ο πολιτικο-οικονομικός περίγυρος της παρέας σχεδόν ποτέ δεν συναγελάζεται και με τους δύο ταυτόχρονα λόγω διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας, αλλά αρέσκεται στο να μεταφέρει εκ του σύνεγγυς.

Ποιοι λείπουν από τη φωτογραφία;

Για τους μη μυημένους στα του ΔΗΣΥ καταγράφουμε τις ηχηρές απουσίες από την photo-opt που επέλεξε ο Αβέρωφ Νεοφύτου να διαρρεύσει και να στείλει το σημειολογικό μήνυμα στον Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά και στον κόσμο του ΔΗΣΥ: Χάρης Γεωργιάδης, Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗΣΥ, Πέτρος Δημητρίου, εξ απορρήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας, Παναγιώτης Δημητρίου, Ιωάννης Κασουλίδης ιστορικές φυσιογνωμίες του κόμματος. Ηχηρή είναι και η απουσία γυναίκας στην αντροπαρέα του πολιτικού παρασκηνίου, με πρώτη ενδεχόμενη επιλογή τη δημοφιλή Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου. Μια άλλη επιλογή θα μπορούσε να ήταν η έμπιστη του προέδρου του ΔΗΣΥ, Σταυριάνα Κοφτερός. Light στο πολιτικό μαγειρείο και δεν βρίσκονται στη φωτογραφία θεωρούνται οι Νίκος Τορναρίτης, αλλά και ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής Δημήτρης Δημητρίου.

Τα μηνύματα

Αν ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ θέλησε να στείλει το μήνυμα μέσω του «Φιλελεύθερου» (έχει σημασία το Μέσο) πως ο Αναστασιάδης είναι μαζί του και κατά συνέπεια απέναντι στον Χριστοδουλίδη, η κοινωνία των πολιτών μάλλον εκλαμβάνει αρνητικά το ενδεχόμενο να κυβερνήσει τη χώρα το bottega amaro για άλλα πέντε χρόνια. Σίγουρα δεν το λες και φρεσκαδούρα το μήνυμα.

*Πηγή φωτογραφίας «Φιλελεύθερος»

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση