ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Ολομέλεια ενέκρινε το νομοσχέδιο για ορθοστασία

Αποσύρθηκαν δύο προτάσεις νόμων του Βουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργου Κουκουμά για το θέμα

ΚΥΠΕ

Η Ολομέλεια με 34 ψήφους υπέρ ενέκρινε νομοσχέδιο που τροποποιεί τον περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νόμο, ώστε να βελτιωθεί το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την υποχρέωση των εργοδοτών να παρέχουν στους εργαζομένους τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν επαρκή και κατάλληλα καθίσματα κατά την εργασία τους, προκειμένου να αποφεύγεται η αδιάκοπη και παρατεταμένη ορθοστασία, η οποία δύναται να βλάψει την υγεία τους.

Αποσύρθηκαν δύο προτάσεις νόμων του Βουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργου Κουκουμά για το θέμα.

Η μία αφορούσε εισαγωγή πρόνοιας σύμφωνα με την οποία οι εργοδότες να έχουν υποχρέωση να οργανώνουν τον χρόνο εργασίας των εργαζομένων τους, προκειμένου να αποφεύγεται η αδιάκοπη και παρατεταμένη ορθοστασία και η δεύτερη την υποχρέωση των εργοδοτών να παρέχουν στους εργαζομένους τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν επαρκή και κατάλληλα καθίσματα κατά την εργασία τους, προκειμένου να αποφεύγεται η αδιάκοπη και παρατεταμένη ορθοστασία, η οποία δύναται να βλάψει την υγεία τους.

Μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς ανέφερε ότι κανένας δεν ανάγκασε τους εργοδότες να μεριμνούν για τις συνέπειες στην υγεία των εργαζομένων από παρατεταμένη ορθοστασία, όπως για παράδειγμα εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο.

Έκανε λόγο για καθημερινή καταπόνηση και εξάντληση των εργαζομένων και διεθνή μελέτη που δείχνει τις συνέπειες της παρατεταμένης ορθοστασίας όπως ρευματοπάθειες και μυοσκελετικές παθήσεις.

Ανέφερε ότι με το νόμο θεσπίζεται η υποχρέωση των εργοδοτών να οργανώνουν τον χρόνο των εργοδοτουμένων τους, ώστε αποφεύγεται η παρατεταμένη ορθοστασία. Πρόκειται, είπε, για κάτι που αφορά την υγεία, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση