ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
11° Λευκωσία,
08 Δεκεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Η μαύρη λίστα της Τουρκίας: «Οι απαγορευμένοι Κύπριοι ελληνόσποροι»

Το δημοσίευμα αναφέρεται στον κατάλογο 42 Τ/κ που δεν επιτρέπεται η είσοδος τους στην Τουρκία

ΚΥΠΕ

Στην τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ακιτ και σε διαδικτυακό δημοσίευμά της, με προσβλητικό περιεχόμενο για τους Τ/κ, που δήθεν περιλαμβάνονται στη μαύρη λίστα, και τον ισχυρισμό ότι αυτή δημιουργήθηκε πέρυσι τον Σεπτέμβριο, αναφέρεται σήμερα πρωτοσέλιδα η Αβρούπα.
 
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Ακιτ ισχυρίζεται ότι οι απαγορεύσεις στην Τουρκία όσων αποκαλούν την Τουρκία κατοχική δύναμη δεν είναι τίποτα, όπως γράφει η Αβρούπα. Το δημοσίευμα αναφέρεται στον κατάλογο των 42 Τουρκοκυπρίων αρθρογράφων και πολιτικών, ανάμεσα τους και ο πρώην ηγέτης των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί, και γράφει ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος τους στην Τουρκία εδώ και πέντε χρόνια, με την αιτιολογία ότι «θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Τουρκία».
 
«Η λίστα, που φέρει τίτλο Οι απαγορευμένοι Κύπριοι ελληνόσποροι στάλθηκε σε όλες τις συνοριακές πύλες και τα αεροδρόμια με τον κώδικα G82», γράφει η εφημερίδα.

Με τον Μουσταφά Ακιντζί είχε χθες συνάντηση αντιπροσωπεία του Κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης υπό τον Μεχμέτ Τσακιτζί ο οποίος είπε ότι είναι τιμή του να μοιράζεται την ίδια πολιτική παράδοση με τον Τ/κ τέως ηγέτη.
 
Εξέφρασε παράλληλα λύπη και ανησυχία για το γεγονός ότι η Κύπρος εισέρχεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη περίοδο. Σχολιάζοντας το ότι απαγορεύεται η είσοδος στην Τουρκία σε κάποιους Τουρκοκυπρίους, ο κ. Τσακιτζί είπε ότι αυτή η στάση του AKP ζημιώνει τις σχέσεις μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Τούρκων και αυτό θα είναι αρκετά δύσκολο να επανορθωθεί.
 
Εχει την εντύπωση, πρόσθεσε, ότι οι πολιτικοί, που συνεργάζονται με το AKP στην Κύπρο, έχουν διαδραματίσει ρόλο για την εφαρμογή της «μαύρης λίστας».
 
Ο Μεχμετ Τσακιτζί δήλωσε ότι «δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα τους για ειρήνη και δημοκρατία» και ότι πορεύονται στον ίδιο δρόμο με τον Ακιντζί, ο οποίος τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη. Ανακοίνωσε δε ότι ασχολείται με τη συγγραφή ενός βιβλίου, προσθέτοντας ότι «στην πραγματικότητα είναι βιβλία και όχι βιβλίο», χωρίς να αναφέρει ποιο είναι το θέμα του βιβλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση