ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Κύπρος τιμά με δοξολογίες και εκδηλώσεις την 1η Απριλίου

Σε κοινότητες της Κύπρου θα γίνουν μνημόσυνα για τους ήρωες

ΚΥΠΕ

Με πανηγυρικές δοξολογίες και εκδηλώσεις τιμάται σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου η εθνική επέτειος της 1ης Απριλίου 1955.

Στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα παραστεί στην Πανηγυρική Δοξολογία που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στις 10π.μ. ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, Παναγιώτης Αντωνίου.

Ακολούθως, στις 11πμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από Υπουργούς θα μεταβεί στα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος θα τελέσει τρισάγιο στους τάφους των ηρώων. Παρούσα στη δοξολογία και στα Φυλακισμένα Μνήματα θα είναι και η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Στις 4μ.μ., ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στις εκδηλώσεις του Συνδέσμου Αγωνιστών του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-‘59, στο Κλειστό Γυμναστήριο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Πανηγυρικές δοξολογίες, εκδηλώσεις και παρελάσεις πραγματοποιούνται και στις υπόλοιπες πόλεις και κοινότητες της ελεύθερης Κύπρου.

Μεταξύ άλλων, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό θα παραστεί ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα θα παρευρεθεί ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο θα δώσει το παρών του ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός.

Επιπλέον, η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου, θα παραστεί στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Παραλίμνι. Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Δομέτιο. Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Ελίκκος Ηλία, θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά στην Αραδίππου.

Σε κοινότητες της Κύπρου θα γίνουν μνημόσυνα για τους ήρωες της 1ης Απριλίου. Η Κοινότητα Λιοπετρίου θα τελέσει μνημόσυνο του Πρωτομάρτυρα της ΕΟΚΑ Μόδεστου Παντελή, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Νικόδημος Δαμιανού.

Η Κοινότητα Φοινίου θα τελέσει μνημόσυνο των ηρώων της ΕΟΚΑ Δήμου Ηροδότου και Ευστάθιου Ξενοφώντος, στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκπροσωπήσει ο Επίτροπος Ορεινών Περιοχών, Χαράλαμπος Χριστοφίνας.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση