ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Η Κύπρος αντιμετωπίζει με επιτυχία την πανδημία»

Απάντηση Κυβερνητικού Εκπροσώπου σε ΑΚΕΛ

Την ώρα που η μια μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες, λόγω του νέου κύματος της πανδημίας παίρνουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα, κάποιοι ακόμα και για ένα παγκόσμιο φαινόμενο, όπως είναι η πανδημία, προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση.

Παρά τα όσα το ΑΚΕΛ ισχυρίζεται, και σαν αποτέλεσμα των μέτρων που η Κυβέρνηση έλαβε με βάση και τις συμβουλές των επιδημιολόγων, η Κύπρος κατατάσσεται στις πρώτες χώρες που με επιτυχία αντιμετωπίζουν την κρίση της πανδημίας.

Η χώρα μας κατατάσσεται στις πρώτες χώρες που μέσα από τα οικονομικά σχέδια που υιοθέτησε, με οικονομικό κόστος πέραν των 2 δις, ενίσχυσε τον επιχειρηματικό τομέα, αλλά, το πιο σημαντικό, διασφάλισε τις θέσεις εργασίας χιλιάδων εργαζομένων.

Φαίνεται ότι μέσα από τη μηδενιστική ή αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί, το ΑΚΕΛ δεν παρακολουθεί τα μέτρα που λαμβάνονται στις υπόλοιπες των ευρωπαϊκών χωρών.

Στόχος της Κυβέρνησης με τα μέτρα που υιοθετεί είναι η προστασία της ζωής, αλλά και του συστήματος υγείας. Εξίσου σημαντική είναι η αποφυγή μέτρων που θα οδηγούσαν σε οικονομική χρεωκοπία χιλιάδες επιχειρήσεις με αρνητικά συνεπακόλουθα στις θέσεις εργασίας.

Δεν θα υποκύψουμε στον λαϊκισμό, αλλά ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων, με αποφασιστικότητα θα υιοθετήσουμε πολιτικές που από τη μία θα προστατεύουν την υγεία των πολιτών και από την άλλη θα διασφαλίζουν την επιβίωση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Η συνεπής τήρηση των αποφάσεων που στηρίζονται στις απόψεις των επιστημόνων, προκειμένου να αποφύγουμε τα δυσάρεστα μέτρα που άλλες χώρες λαμβάνουν, κρίνεται αναγκαία και καλούμε το σύνολο των συμπολιτών μας να κατανοήσει πως τα προστατευτικά μέτρα δεν στρέφονται κατά ομάδων του πληθυσμού, αλλά αντίθετα, αποβαίνουν προς όφελος του συνόλου.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X