ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η δυναμική Θεολόγου και η υποψηφιότητα Μαυρογιάννη

Το προοδευτικό ακροατήριο και ο ρόλος που θα διαδραματίσει η τέως βουλεύτρια

Παναγιώτης Ευριπίδου

Κάθε άλλο παρά έκπληξη προκάλεσε, η δημόσια τοποθέτηση, της Άννας Θεολόγου, ότι θα στηρίξει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη στις επικείμενες εκλογές. Και αυτό διότι εδώ και λίγο καιρό υπήρξε η έντονη φημολογία ότι η Άννα Θεολόγου, δεν αποκλείεται να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στο επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογίαννη.

Μέσω ανάρτησής της αλλά και με ανακοίνωση στα ΜΜΕ εξέφρασε τη δημόσια στήριξή της στον ανεξάρτητο υποψήφιο για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη. Η κίνηση αυτή άνοιξε συζητήσεις μεταξύ άλλων για το ποιες θα είναι οι θέσεις του κ. Μαυρογιάννη στην οικονομία καθώς η κα Θεολόγου, κατά την παρουσία της στη βουλή, είχε αναπτύξει συγκεκριμένες θέσεις για την πορεία της οικονομίας και τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Θυμίζουμε πως με την παρουσία της στο Κοινοβούλιο καθώς επίσης και κατά τη περίοδο των Βουλευτικών Εκλογών, η κα Θεολόγου έδωσε έμφαση στη δικαιότερη αναδιανομή του εθνικού πλούτου, της αύξησης του μισθού των υπαλλήλων και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη πράσινη και ψηφιακή μετάβαση της οικονομίας.

Τα μηνύματα

Η απόφαση της πρώην Βουλεύτριας λήφθηκε με γνώμονα διάφορους παράγοντες τους οποίους εξήγησε στην ανάρτησή της, δείχνοντας τον ιδεολογικοπολιτικό προσανατολισμό στον οποίο κινείται τόσο η ίδια όσο και ο Ανδρέας Μαυρογίαννης.

Η Άννα Θεολόγου τόνισε την αναγκαιότητα να εξευρεθεί ένας υποψήφιος «καθαρός, έντιμος και ικανός», ούτως ώστε να διορθωθούν τα «κακώς έχοντα» στην κοινωνία. Συγκεκριμένα η κα. Θεολόγου δήλωσε: «η ευαισθησία και η πνευματικότητα του, η αξιοπρέπεια και η παιδεία του και το σημαντικότερο οι θέσεις του, η εμπειρία, οι γνώσεις και η τριβή του με την πολιτική εντός και εκτός συνόρων, την δεδομένη χρονική στιγμή που ο τόπος βρίσκεται αντιμέτωπος με σωρεία θεμάτων σε εθνικό και κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, ώστε να μπορεί να τα αντιμετωπίσει.»

Μεταξύ άλλων, η κα Θεολόγου εξήρε την πολιτική δράση του Ανδρέα Μαυρογιάννη ως συνεργάτη πέντε διαδοχικών Προέδρων της ΚΔ, θεωρώντας τον ως αξιόπιστο με ευαισθησίες στα κοινωνικοοικονομικά θέματα, αρετές που απαιτεί να διαθέτει ένας πολιτικός ηγέτης.

Η πρώην Βουλεύτρια δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ΔΗΣΥ, τονίζοντας την αναγκαιότητα να μην διατηρηθεί στην εξουσία «η διαφθορά του Δημοκρατικού Συναγερμού έμμεσα ή άμεσα», δείχνοντας παράλληλα μέσα σε πιο επικοινωνιακό πλαίσιο θα κινηθεί η ίδια στην προεκλογική εκστρατεία φανερώνοντας τον αντιπολιτευτικό της χαρακτήρα.

Η Δυναμική Θεολόγου

Πέραν των μηνυμάτων που έστειλε μέσω της ανάρτησής της, σημαντικό στοιχείο αποτελεί και η δυναμική της Άννας Θεολόγου ως δημόσιο πολιτικό πρόσωπο. Πηγαίνοντας πίσω στις Βουλευτικές Εκλογές του 2021, το Κίνημα Αλλαγή Γενιάς κατάφερε να πάρει ένα ποσοστό της τάξης του 2,82%, που σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται σε 10.095 ψηφοφόρους. Από την άλλη όμως, αυτό το ποσοστό, ένεκα και του εκλογικού μέτρου, δεν έδωσε την ευκαιρία στο Κίνημα να εκπροσωπηθεί στο Κοινοβούλιο με αποτέλεσμα να γεννάτε το ερώτημα εάν έχει τη δυνατότητα η κα Θεολόγου να συσπειρώσει τα ποσοστά που είχε πριν από ένα χρόνο.

Αξιοσημείωτο όμως αποτελεί το γεγονός ότι η Άννα Θεολόγου, κατερχόμενη ως υποψήφια βουλευτής στην Επαρχία Λευκωσίας, κατάφερε να πάρει 3.332 συνολικά προσωπικές ψήφους, πράγμα που φανερώνει τη δυναμική της ως άτομο και πολιτική προσωπικότητα.

Το μεγάλο κόμμα και η Θεολόγου

Μέχρι στιγμής, το μοναδικό κόμμα που επικύρωσε μέσω των συλλογικών του οργάνων τη στήριξη στον Ανδρέα Μαυρογιάννη είναι το ΑΚΕΛ, με αποτέλεσμα ανθυποψήφιοι και κόμματα να τον χαρακτηρίζουν ως υποψήφιο του ΑΚΕΛ. Ως εκ τούτου, η στήριξη ενός δημόσιου πολιτικού προσώπου στον κο Μαυρογιάννη δίνει τη δυνατότητα τόσο στον ίδιο όσο και στο ΑΚΕΛ να τονίσουν τον χαρακτήρα μιας ανεξάρτητης υποψηφιότητας, παρέχοντας τους την ευκαιρία να «ρίξουν» τα δίκτυα τους πέραν του Ακελικού ακροατηρίου.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το «καλωσόρισμα» του Ανδρέα Μαυρογιάννη για τη στήριξη της Άννας Θεολόγου στο πρόσωπο του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Καλωσορίζω τη δήλωση στήριξης από την Άννα Θεολόγου στην ανεξάρτητη υποψηφιότητα μου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, την αποφασιστική ένταξη της στην πολυσυλλεκτική προσπάθεια για γνήσια προοδευτική αλλαγή στον τόπο με ήθος και συνέπεια», φανερώνοντας το ευρύ προοδευτικό ακροατήριο που στοχεύει.

Μια υποψηφιότητα της Αριστεράς

Πέραν τούτου, αν και πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως μια δεξιά υποψηφιότητα, ενώ ακόμη δεν έχουν δοθεί στον κόσμο οι βασικές του θέσεις και το προεκλογικό πρόγραμμα, σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή», ο ίδιος έχει διαμηνύσει πως ανήκει στον προοδευτικό χώρο. Αυτό επίσης μεταφράζεται και μέσω των κομμάτων και πολιτικών προσώπων που δημόσια εξέφρασαν τη στήριξη τους, αλλά και όσων αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες να τον στηρίξουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X