ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Νιαζί με την φωτογραφία του Φύσσα στα χέρια

Έξι χρόνια μετά την δολοφονία του

Έξι χρόνια έχουν περάσει από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής. Μέσα από ανάρτησή του ο Τουρκοκύπριος Ευρωβουλευτής, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, μας ενημερώνει για την αντιφασιστική δράση που έγινε  σήμερα μπροστά από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επέτειο δολοφονίας του.

Ο Παύλος Φύσσας, γνωστός και ως Killah P ή Dogo Argentino, ως καλλιτέχνης της ραπ, δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 στο Κερατσίνι από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία αποδόθηκε σε πολιτικά κίνητρα, οι ανακρίσεις ενέπλεξαν και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής και ήταν η αφορμή για περαιτέρω έρευνες για ποινικά αδικήματα και την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στην οποία εμπλέκονται μέλη και ηγετικά στελέχη του κόμματος.

Δημοσιεύτηκε έκθεση με οπτικοακουστικό υλικό που αποδεικνύει ότι η δολοφονία έγινε μπροστά στα μάτια των αστυνομικών που δεν έκαναν τίποτα για να την αποτρέψουν. Στην εξέλιξη των ερευνών, μεταξύ των προφυλακισμένων για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης συμπεριλήφθηκαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Η υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Φύσσα συνεκδικάζεται μαζί με άλλες υποθέσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στην ανάρτηση του ο Νιαζί Κιζίλγιουρέκ γράφει, «Αντιφασιστική δράση σήμερα μπροστά από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Αυτοί οι άνθρωποι ακόμα κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα μας και κατέχουν θέσεις στην Ευρωβουλή. Η Ομάδα μας στέκεται ενωμένη ενάντια στο φασισμό.»

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση