ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η αλλαγή στο προεδρικό γραφείο που τόλμησε μόνο ο Χριστοδουλίδης

Κανείς προηγουμένως δεν το επιχείρησε

24news team

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προέβη σε απολογισμό του ενός έτους διακυβέρνησης μέσω διακαναλικής συνέντευξης, το βράδυ της Τρίτης, 5 Μαρτίου.

Ανάμεσα στα όσα τράβηξαν την προσοχή των πολιτών, πέραν των όσων είπε ο Πρόεδρος, ήταν και η αλλαγή που έγινε στο προεδρικό γραφείο. Ο κος Χριστοδουλίδης τόλμησε κάτι που κανείς προκάτοχός του δεν επιχείρησε, συγκεκριμένα αντικατέστησε το μάρμαρο Πεντέλης με παρκέ.

Η είσοδος του Προεδρικού με μάρμαρο Πεντέλης το οποίο βρισκόταν και στο γραφείο 

Το παρκέ που αντικατέστησε το μάρμαρο Πεντέλης 

Παράλληλα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, αφαίρεσε όλα τα έπιπλα μετατρέποντας ουσιαστικά τον χώρο σε στούντιο ενώ η λεπτομέρεια με τα φωτισμένα παράθυρα, σε μπλε χρώμα, ήταν επίσης κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο.

Ο μπλε φωτισμός που τράβηξε τα βλέμματα 

Τι είναι το μάρμαρο Πεντέλης

Το πεντελικό μάρμαρο είναι ποικιλία μαρμάρου που προέρχεται από το Πεντελικό όρος. Λόγω της γειτνίασης του τελευταίου με την Αθήνα, η εν λόγω ποικιλία ήταν η πιο διαδεδομένη σε χρήση στην περιοχή του λεκανοπεδίου σε έργα της κλασικής περιόδου, όπως ο Παρθενώνας, το Ερέχθειο ή τα Προπύλαια της Ακρόπολης, καθώς και σε έργα ρωμαϊκών χρόνων όπως το μνημείο του Φιλοπάππου.

Συνέχισε να χρησιμοποιείται στη σύγχρονη εποχή (π.χ. Ακαδημία Αθηνών). Επί του παρόντος, το λατομείο, που θεωρείται προστατευόμενο πολιτιστικό αγαθό, χρησιμοποιείται μόνο για εργασίες αποκατάστασης στην Ακρόπολη.

Ορυκτολογικά, είναι ένα λεπτό ασβεστιτικό μάρμαρο, του οποίου η τυπική κοκκομετρία είναι 0,5 έως 1 χιλιοστόμετρα, ενώ σπανίως φτάνει τα 2 χιλιοστόμετρα. Το χρώμα στην πιο καθαρή του μορφή είναι το λευκό.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση