ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένταση στην τελευταία τηλεμαχία

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την κάλπη οι τρεις βασικοί υποψήφιοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους

24news team

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν το άνοιγμα της κάλπης, οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης ρίχτηκαν στην αρένα της τελευταίας διακαναλικής τηλεμαχίας και έστειλαν τα τελικά τους μηνύματα.

Οι τρεις βασικοί υποψήφιοι, απαντησαν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων Μιχάλη Παυλιδη, Γιάννη Καρεκλά, Γιώργου Κασκάνη και Έλλης Κοτζιαμάνη ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις μεταξύ τους.

Το καταληκτικό σχόλιο των υποψηφίων

Στο καταληκτικό του σχόλιο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε: «Είμαστε πανέτοιμοι από την πρώτη μέρα να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της κυπριακής κοινωνίας, δίνοντας έμφαση στη μεσαία τάξη και στη νέα γενιά. Θα πρέπει να συμμετάσχει μαζικά ο κυπριακός λαός στις εκλογές. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές και θα καταφέρουμε μέσα από τος σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας αποδοχής να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες».

Από την πλευρά του, ο κ. Μαυρογιάννης δήλωσε: «Για εμάς οι επιλογές που έχει μπροστά του ο λαός είναι δυο υποψηφιότητες που θα συνεχίσουν την παρούσα θλιβερή κατάσταση. Όσοι συμπολίτες μας θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα έχουν την προοπτική να στηρίξουν την αλλαγή, θέλουμε να δώσουμε ξανά την ελπίδα. Μπορούμε να σηκώσουμε τον τόπο μας λίγο ψηλότερα».

Ο κ. Νεοφύτου σημείωσε: «Ο λαός θα αποφασίσει την πορεία της χώρας μας, όχι πισωγυρίσματα που θα μας οδηγήσουν σε ανασφάλεια και αποσταθεροποίηση, έχω μεγάλα οράματα που δεν χωρούν σε μισή πατρίδα. Θέλω μέσα από μια ισχυρή οικονομία να στηρίξουμε τους ευάλωτους, τη μεσαία τάξη, να αποδώσουμε δικαιοσύνη στους πρόσφυγές και κουρεμένους, να κάνουμε την Κύπρο ΑΑΑ. Θα σας δω ξανά εδώ την ερχόμενη Πέμπτη».

- Μαυρογιάννης: «Δεν είστε μέρος της λύσης, είστε το πρόβλημα» (vid)

- Αντιπαράθεση για εκβιασμούς και απειλές ψηφοφόρων

Για το αν εννοούσε το επιτελείο Αβέρωφ όσον αφορά τις αναφορές του σε εκβιασμούς και απειλές ψηφοφόρων κλήθηκε να απαντήσει ο Νίκος Χριστοδουλίδης. «Δεν είπα ότι ήταν από αυτό το επιτελείο, θέλω να είμαι δίκαιος», είπε, με τον Αβέρωφ Νεοφύτου να απαντά: «Ακόμα μια παγκόσμια πρωτοτυπία, κάποιος να ετοιμάζει άλλοθι για την πιθανή ήττα του, έχουμε δημοκρατία και οποιαδήποτε υπονοούμενα αφήνουν εκτεθειμένους αυτούς που χρησιμοποιούν αυτά τα επιχειρήματα. Ας απαγορεύσουν να εισέρχονται με κινητά, ας βάλουν ελέγχους. Τέτοιου είδους κατηγορίες μας παίρνουν πίσω δεκαετίες,» σημείωσε ο κος Νεοφύτου.

«Είναι πολύ μεγάλος ο πειρασμός, με έχει δικαιώσει ο γενικός έφορος εκλογών μέσα από τις επιστολές που έστειλε, στην Κύπρο ζούμε όλοι ξέρουν καλά ποιοι είμαστε, δεν πρόκειται να μπω σε προσπάθεια πόλωσης, είμαστε εδώ για το αύριο. Ο κάθε συμπολίτης μας πίσω από το παραβάν θα είναι εντελώς μονός του και θα κάνει την επιλογή που θεωρεί σωστή. Είμαστε εδώ για να εργαστούμε μαζί με Μαυρογιάννη Αβέρωφ και με άλλους υποψηφίους για να δημιουργήσουμε προοπτική. Σεβόμαστε τις επιλογές όλων και αυτών που μας ψηφίζουν κ αυτών που δεν μας ψηφίζουν», υποστήριξε.

- Την... είπε στον Νεοφύτου ο Μαυρογιάννης (Βίντεο)

-Αβέρωφ σε Χριστοδουλίδη: «Τσαλακώθηκε η Κύπρος για να χτίζει κάποιος τη δημοφιλία του» (vid)

- Λίγο μετά την έναρξη του debate, προέκυψε τεχνικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι τρεις υποψήφιοι να μην μπορούν να δουν τον χρόνο που έχουν στην διάθεση τους για να τοποθετηθούν, ωστόσο ο συντονιστής της συζήτησης κος Καρεκλάς τους είπε ότι ενημερώνεται για τον χρόνο από τους συνεργάτες του.

- Αντιπαράθεση για την πρόταση Αβέρωφ Νεοφύτου σχετικά με την φορολογική μεταρρύθμιση είχαν ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ και ο κος Μαυρογιάννης. «Μπορούμε να εγγυηθούμε την οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη της χώρας. Είναι μια ουσιαστική πρόταση για κοινωνική δικαιοσύνη και καταπολέμηση της υπογεννητικότητας. Όλα τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος δεν ξεπερνούν τα 750 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο κος Αβέρωφ Νεοφύτου με τον κο Μαυρογιάννη να απαντά «Πού ήσασταν τόσα χρόνια;» προσθέτοντας πως «είναι αργά για τον κύριο Νεοφύτου για να θυμηθεί τους μικρομεσαίους». Απαντώντας, ο κύριος Νεοφύτου είπε αυτό που κάναμε τα τελευταία χρόνια είναι να σώσουμε την οικονομία από τα ερείπια που άφησε το κόμμα που στηρίζει τον κ. Μαυρογιάννη. «Δεν είναι σωστό να προχωρούμε τώρα σε τέτοιες προτάσεις λίγο πριν τις εκλογές. Εμείς έχουμε συγκεκριμένη πρόταση. Θα αποταθούμε σε εξωτερικό συνεργάτη για να δει το θέμα της φορολογικής μεταρρύθμισης», υποστήριξε ο κος Χριστοδουλίδης.

Οι τρεις υποψήφιοι με πρόσωπα από τα επιτελεία τους κατά την είσοδό τους

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου

 

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X