ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γρηγόρης Δημητριάδης: Παραιτήθηκε ο Γ.Γ του Μητσοτάκη

Ο κ. Δημητριάδης, στενός συνεργάτης και ανιψιός του κ. Μητσοτάκη, βρέθηκε το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο

ΚΥΠΕ

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Έλληνα Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, η οποία και έγινε δεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Δημητριάδης, στενός συνεργάτης και ανιψιός του κ. Μητσοτάκη,  βρέθηκε το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο της δημοσιογραφικής έρευνας καθώς δημοσιεύματα τον συνέδεαν με πρόσωπα που σχετίζονταν με την εταιρία Intellexa, η οποία εμπορεύεται το σύστημα predator.

Με το συγκεκριμένο σύστημα επιχειρήθηκε η επιμόλυνση του κινητού του προέδρου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη ενώ γινόταν και η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Ο κ. Δημητριάδης αρνείται την όποια συσχέτισή του και έκανε λόγο για νόμιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

«Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι στην πρώτη γραμμή από την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Επί 6 χρόνια έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος κι έχει δεχθεί πολύ σκληρές επιθέσεις από πολλές πλευρές. Είναι γνωστό ότι αυτές οι θέσεις είναι «ηλεκτρικές καρέκλες» για αυτό και η παραμονή σε αυτές π.χ. στις ΗΠΑ είναι 1,5 χρόνο κατά μέσο όρο», αναφέρουν πηγές της ελληνικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, καθιστούν σαφές πως η παραίτηση έχει να κάνει «με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του. Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το Predator με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X