ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιολίτη για αύξηση προστίμων: Να μειωθούν τα τροχαία

Όλα όσα δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης

 Την επιθυμία όλων για περιορισμό των θανάτων και τραυματισμών στις οδικές συγκρούσεις και τον περιορισμό των ίδιων των συγκρούσεων, εξέφρασε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Έμιλυ Γιολίτη κληθείσα να σχολιάσει την αύξηση από σήμερα των προστίμων για τροχαίες παραβάσεις.

«Υπάρχει βέβαια ένας πολύ εύκολος τρόπος να αποφύγει κάποιος το πρόστιμο, που είναι να συμμορφωθεί», σημείωσε η κ. Γιολίτη, σε δηλώσεις μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης, στην Λευκωσία.

Σε ερώτηση αν αυτά τα μέτρα μαζί με το σύστημα φωτο-επισήμανσης θα βοηθήσουν το επόμενο διάστημα τις αρχές στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τα θανατηφόρα, η κ. Γιολίτη απάντησε ότι οι ποινές δεν είναι αυτοσκοπός και από μόνες τους δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση. Θα πρέπει, πρόσθεσε, να υπάρξει ατομική υπευθυνότητα, όλοι οι οδηγοί να αντιληφθούν ότι πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και να οδηγούν υπεύθυνα. «Θα πρέπει να υπάρξει καλλιέργεια της οδικής συνείδησης από νεαρή ηλικία και αυτό είναι ένα μεγάλο πλαίσιο μέτρων που θα βοηθήσουν να φέρουμε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ούτως ώστε να μην βλέπουμε τόσους θανάτους στους δρόμους. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Χρειάζεται να ληφθούν μέτρα» είπε.

Σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση νόμου που κατέθεσαν χθες στη Βουλή ΑΚΕΛ και Κίνημα Οικολόγων για παράταση της περιόδου αναστολής των εξώσεων, η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι θέση του Υπουργείου είναι πως αυτά τα μέτρα που λήφθηκαν για την προστασία των ενοικιαστών ήταν και πρέπει να είναι προσωρινά. Το Υπουργείο, συνέχισε, επιθυμεί επιστροφή στην κανονικότητα και η επέκταση των μέτρων για αναστολή των εξώσεων δημιουργεί προβλήματα αφενός συνταγματικότητας, δηλαδή παραβίασης του δικαιώματος στην ιδιοκτησία και αφετέρου αδικία για τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι θα πρέπει να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους που τρέχουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X