ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Για διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Σιντίκ

Μετά τις δηλώσεις του στην «Καθημερινή»

ΚΥΠΕ

Ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο κλήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών για διάβημα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τη συνέντευξη του Ιρφάν Σιντίκ στην εφημερίδα «Καθημερινή» την περασμένη Κυριακή.

«Σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, κατά την οποία η προσοχή της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένη στην αποστολή της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα, αναμένουμε από το Ηνωμένο Βασίλειο, Εγγυήτρια Δύναμη, μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και συντάκτη των περί Κύπρου ψηφισμάτων, να συμβάλει στη δημιουργία κλίματος το οποίο θα διευκολύνει την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας», ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης.

Πρόσθεσε ότι η επανέναρξη των συνομιλιών και η εξεύρεση μίας κοινά αποδεκτής λύσης στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, είναι προς όφελος όχι μόνο της Κύπρου, αλλά και της ειρήνης και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου.

«Υπό το φως των εξελίξεων στην περιοχή μας, όπου κρίσεις και εντάσεις υπενθυμίζουν ότι δεν υπάρχουν ‘παγωμένες συγκρούσεις’, αναμένουμε ότι το Η.Β, με την επιρροή του και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα περιφερειακά τεκταινόμενα, μπορεί να στείλει σημαντικά μηνύματα προς την τουρκική πλευρά, για την ανάγκη να επιδείξει εποικοδομητικότερη στάση για επανέναρξη των συνομιλιών και αποχή από νέες προκλήσεις και παραβιάσεις οι οποίες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις προσπάθειες εξεύρεσης του απαιτούμενου κοινού εδάφους», ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

Στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο κ. Σιντίκ είπε ότι οι Τ/κ δεν θέλουν να μπουν σε μία διαδικασία χωρίς τέλος, να συνεχίσουν απομονωμένοι, χωρίς αναγνώριση και χωρίς την όποια σύνδεση με τον υπόλοιπο κόσμο και ότι γι’ αυτό τον λόγο θέλουν κάποια κίνητρα για την επανέναρξη των συνομιλιών που θα τους κάνουν να νιώσουν ασφάλεια και θα ενισχύσουν την πεποίθησή τους ότι κάτι διαφορετικό μπορεί να βγει από τη διαδικασία αυτή τη φορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση