ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γεάδης για Θεμιστοκλέους: «Είναι περισσότερα τα περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς»

Οι δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος στο 24News

Παναγιώτης Ευριπίδου

Έντονες παρασκηνιακές και κομματικές εξελίξεις σημειώθηκαν την Πέμπτη (7/10), καθώς το ΕΛΑΜ αποφάσισε τον τερματισμό της συνεργασίας του με τον Βουλευτή Λεμεσού Ανδρέα Θεμιστοκλέους, έπειτα από απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Το 24News επικοινώνησε με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδη Γεάδη, ο οποίος μας δήλωσε πως το ΕΛΑΜ αποφάσισε τον τερματισμό συνεργασίας με τον κύριο Θεμιστοκλέους, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κόμματος. «Υπήρξε συζήτηση εντός του Πολιτικού Συμβουλίου για το θέμα, όπου ομόφωνα αποφασίσαμε τον τερματισμό της συνεργασίας μας με τον Ανδρέα Θεμιστοκλέους».

Ο κος. Γεάδη τόνισε πως ο κος. Θεμιστοκλέους δεν αποτελεί κομματικό στέλεχος αλλά ήταν συνεργαζόμενος με το κόμμα, εξού και είχε κατέβει ως Αριστίνδην Υποψήφιος στις Βουλευτικές Εκλογές.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου, οι λόγοι τερματισμού της συνεργασίας με τον εν λόγω Βουλευτή στηρίχθηκαν στις ανάρμοστες συμπεριφορές του.

Εν συνεχεία, σε επισήμανση για την παράδοση της έδρας την οποία το ΕΛΑΜ απαιτεί, ο κος. Γεάδη τόνισε: «είναι μία διαχρονική μας άποψη η έδρα να ανήκει στον κομματικό σχηματισμό». Σε ερώτημα εάν η νομοθεσία καλύπτει αυτό το ζήτημα απάντησε ότι: «Υπάρχει κενό στη νομοθεσία για το συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχουν οι απόψεις του κάθε κόμματος για αυτό το ζήτημα».

Ακολούθως ο κος. Γεάδη διευκρίνισε: «Έχουμε επανειλημμένα προχωρήσει σε συστάσεις είτε γραπτές είτε προφορικές προς στον Ανδρέα Θεμιστοκλέους για τη συμπεριφορά του. Η κοινωνία είναι εδώ για να μας κρίνει. Έχουμε καταδικάσει ανάλογες συμπεριφορές από άλλα κόμματα. Δεν μπορούμε να μην καταδικάσουμε τα του οίκου μας. Για αυτό και κάνουμε αυτοκριτική».


Χρίστου για Θεμιστοκλέους: «Δεν μασούμε τα λόγια μας... να είναι προσεκτικός όταν μιλά»


Ο Εκπρόσωπος Τύπου προχώρησε και ένα βήμα παρά πέρα θέλοντας να μας πει ότι οι συμπεριφορές του κύριου Θεμιστοκλέους δεν είναι μόνο αυτές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά υπήρξαν περισσότερα περιστατικά. «Τελευταίο παράδειγμα της συμπεριφοράς του ήταν αυτό με τους κατοίκους της Τηλλυρίας. Όμως έχουν γίνει διάφορα περιστατικά που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση».

Σε ερώτηση για το ποια είναι τα περιστατικά αυτά που δεν έγιναν γνωστά ο κος. Γεάδη δεν θέλησε να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες, αναμένοντας την αυριανή δημοσιογραφική διάσκεψη του κου. Θεμιστοκλέους, συγκεκριμένα είπε ότι: «είναι εξωκομματικά περιστατικά. Δεν θα προβούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, αναμένοντας τις δηλώσεις του κου. Θεμιστοκλέους».

Σε σχέση με την αυριανή διάσκεψη τύπου, ο κύριος Γεάδη διευκρίνισε ότι: «Εάν προβεί σε δηλώσεις για τα περιστατικά τα οποία έκανε ο ίδιος, όπως και για την παράδοση της έδρας, εμείς τον καλούμε να κοινοποιήσει και την επιστολή που του αποστείλαμε με τα 4 σημεία για τη συμπεριφορά του. Ας κρίνει και ο ίδιος αυτά που έκανε. Ανάλογα με τις δηλώσεις του Ανδρέα Θεμιστοκλέους, θα προβούμε και εμείς σε δηλώσεις. Δεν θεωρούμε όμως σωστό να επεκταθούμε σε περαιτέρω λεπτομέρειες για τέτοια ζητήματα».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, σε επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ενημέρωσε ότι ο κος. Θεμιστοκλέους δεν θα αποτελεί μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, ενώ καλεί παράλληλα την Πρόεδρο του σώματος να πράξει τις ανάλογες ενέργειες. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, το κόμμα καλεί τον κο. Θεμιστοκλέους να παραδώσει την έδρα του.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΕΛΑΜ:

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) μετά από συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου (06/10/21), ανακοινώνει τον τερματισμό της συνεργασίας του με τον κ. Ανδρέα Θεμιστοκλέους.

Η Παράταξή μας καταδικάζει την επαναλαμβανόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά του, παρόλες τις προφορικές, γραπτές και κατ´ ιδίαν συστάσεις που του είχαν γίνει και που αντιτίθεται με τον εσωκομματικό κώδικα δεοντολογίας του κόμματος τον οποίον είχε προσυπογράψει.

Καλούμε τον κ. Θεμιστοκλέους να παραδώσει την κοινοβουλευτική έδρα, σεβόμενος την λαϊκή ετυμηγορία που κατέταξε το Ε.ΛΑ.Μ ως 4η πολιτική δύναμη, με 4 βουλευτές.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση