ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Εαν ο ελεγκτής συνεχίσει να δρα εκτός πλαισίου, τη λύση θα τη δώσει το δικαστήριο»

Η σχέσεις του με τον Γενικό Ελεγκτή

24news team

Στην εκπομπή «Προκλήσεις» στο ΡΙΚ με τον δημοσιογράφο Ανδρέα Κημήτρη βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης (7/9) ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης.

Αναφερόμενος στις σχέσεις του με τον Γενικό Ελεγκτή, ο κος Σαββίδης είπε αρχικά ότι «ο κάθε θεσμός πρέπει να περιορίζεται μέσα στα αυστηρά πλαίσια που καθορίζει το Σύνταγμα.»

«Έχουμε ένα Σύνταγμα - με όλα τα κακά που έχει - το οποίο ξεκαθαρίζει πλήρως πού μπορεί να κινείται ο καθένας,» σημείωσε, αφήνοντας τον υπαινιγμό ότι ο Γενικός Ελεγκτής κινείται εκτός των πλαισίων που ορίζει το Σύνταγμα.

«Αυτό λέω,» πρόσθεσε ο κος Σαββίδης και «είναι αυτό που προκαλεί την ένταση. Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει υπόθεση από τον Γενικό Ελεγκτή προς τη Νομική Υπηρεσία η οποία δικαιολογεί την έναρξη ποινικής διερεύνησης, γιατί ο Γενικός Ελεγκτής δεν πρέπει να κάνει οποιαδήποτε ανάκριση επι ποινικών θεμάτων.» Στη συνε΄χεια, ο κος Σαββίδης απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με το πώς μπορεί να λήξει όλο αυτό που συμβαίνει ανάμεσα στους δύο κορυφαίοους ανεξάρτητους θεσμούς, ξεκαθάρισε: «Να περιοριστεί ο καθένας στις συνταγματικές του αρμοδιότητες. Αν η κατάσταση αυτή συνεχίσει και δημιουργείται ή επαυξάνεται το πρόβλημα, τη λύση θα τη δώσουν τα δικαστήρια.»

Πρόσθεσε μάλιστα πως «αν συνεχίσει να υπάρχει η εντύπωση ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία εκφεύγει των συνταγματικών της αρμοδιοτήτων, τότε υπάρχει τρόπος είτε να λυθεί βάση του άρθρου 139 είτε σε αίτηση δικιά μας ή δική του για καθορισμό αρμοδιοτήτων και σύγκρουση ή αμφισβήτηση αρμοδιοτήτων, είτε με τον άλλο τρόπο, την παύση.»

Δείτε τις δηλώσεις του:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση