ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Φθηνότερο ρεύμα κατά 15-20% υπόσχεται η Πηλείδου

Όλα όσα ανακοίνωσε η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου

Στέλιος Ξιουρής

Σημαντική μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος η οποία υπολογίζεται από τις μελέτες των αρμόδιων υπηρεσιών ότι θα είναι της τάξης του 15-20% θα προκύψει από την έλευση του φυσικού αερίου, ανακοίνωσε η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου η οποία ήταν φιλοξενούμενη στη νέα οικονομική εκπομπή του ΡΙΚ «Ευρωστία».

«Η μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα επηρεάσει θετικά τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. Το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος επηρεάζει και την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας αλλά και τη βιομηχανία μας» τόνισε η κα Πηλείδου. Σύμφωνα με την Υπουργό ο ενεργειακός σταθμός για την προμήθεια του φυσικού αερίου προχωρά σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου το 2022. Στη συνέντευξη της στο Δημοσιογράφο Ανδρέα Ιωσήφ η Υπουργός Ενέργειας αναφέρθηκε και στον ενεργειακό σχεδιασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας για το 2021, τονίζοντας ότι η πανδημία προκάλεσε καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με την Υπουργό ο ενεργειακός σταθμός για την προμήθεια του φυσικού αερίου προχωρά σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου το 2022

«Η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη συνέχιση του ενεργειακού προγράμματος. Συνεχίζουμε το ερευνητικό πρόγραμμα το 2021, μιλάμε ότι οι εργασίες θα γίνουν το δεύτερο εξάμηνο του 2021». Αυτή την περίοδο, είπε η κα Πηλείδου, το Υπουργείο Ενέργειας βρίσκεται καθημερινά σε επαφή με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κυπριακή ΑΟΖ για να διαμορφωθεί το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί την επόμενη χρονιά.

«Είμαστε από τις τυχερές χώρες γιατί ενώ είδαμε σε άλλες περιοχές εταιρείες κολοσσοί να εγκαταλείπουν τις εργασίες τους λόγω της πανδημίας, στην Κύπρο δεν συνέβη κάτι τέτοιο αλλά όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ παραμένουν και συνεχίζουν τις εργασίες τους».

Η Υπουργός αναφέρθηκε στα Σχέδια Χορηγιών που προωθεί η κυβέρνηση και σχετίζονται με τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας γίνονται σχεδιασμοί για προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας αλλά και των παραδοσιακών επαγγελμάτων.

Σημαντικός τομέας της κυπριακής οικονομίας αποτελεί και η βιομηχανία είπε η κα Πηλείδου επισημαίνοντας ότι πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη νέα Βιομηχανική πολιτική της Κύπρου με ορίζοντα το 2030.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Στέλιος Ξιουρής

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση