ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εξελίξεις στην ΕΔΕΚ - Παραιτήθηκαν επτά μέλη

Πρόκειται για τον Νίκο Στυλιανίδη και ακόμη έξι μέλη από την νεολαία του κόμματος

Άλλα επτά μέλη της ΕΔΕΚ παραιτήθηκαν την Παρασκευή (14/02) στον απόηχο της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου του κόμματος για διαγραφή του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη. Συγκεκριμένα ο Νίκος Στυλιανίδης της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ και ακόμα έξι πρόσωπα από την νεολαία του κόμματος έστειλαν επιστολή παραίτησης στον πρόεδρο τους Μαρίνο Σιζόπουλο, κάνοντας λόγω για πρωτοφανή απόφαση του Πειθαρχικού για Παπαδάκη.

Αυτούσια η επιστολή παραίτησης του κ. Στυλιανίδη:

«Μετά την πρωτοφανή απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΔΕΚ για διαγραφή του ευρωβουλευτή του κινήματος συναγωνιστή Δημήτρη Παπαδάκη και την υιοθέτηση της από το Πολιτικό Γραφείο, δηλώνω την παραίτηση μου από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ. Είναι μια απόφαση που για σένα Πρόεδρε, μπορεί να είναι παγερά αναμενόμενη όμως για μένα αποτελεί μια συνειδητή απόφαση αξιοπρέπειας αλλά και ευθύνης απέναντι στους συναγωνιστές/στριες αλλά και τους πολίτες εκτός ΕΔΕΚ, τους φίλους και τις φίλες, που στήριξαν τον Δημήτρη Παπαδάκη, στις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2019. Είναι μια απόφαση διαμαρτυρίας σε όλα αυτά τα θλιβερά και ανεπίτρεπτα που έγιναν τον τελευταίο χρόνο προ και μετά των ευρωεκλογών, με την ανοχή της ηγεσίας, που οδήγησαν και δυστυχώς ακόμη οδηγούν το κίνημα σε μη αντιστρέψιμη πορεία εσωστρέφειας και διχασμού. Παραμένω απλό μέλος της ΕΔΕΚ γιατί δεν μπορώ να διαγράψω 35 χρόνια παρουσίας στους αγώνες της ΕΔΕΝ, του ΑΓΩΝΑ και της ΕΔΕΚ, νοιώθοντας όμως ταυτόχρονα μεγάλη απογοήτευση για όσα συμβαίνουν στο κίνημα τις τελευταίες μέρες».

Αυτούσια οι επιστολή παραίτησης των μελών:

«Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες, την διαδικασία διαγραφής του Ευρωβουλευτή του Κόμματός μας, Συναγωνιστή Δ. Παπαδάκη, μετά από την καταγγελία του Προέδρου Συναγωνιστή, Μ. Σιζόπουλου, για αντικομματική συμπεριφορά. Δυστυχώς, το όλο θέμα έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις, οι οποίες ξεπερνούν το συναγωνιστικό κλίμα, που θα έπρεπε να επικρατεί στις τάξεις της ΕΔΕΚ. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι το Κόμμα, στο οποίο επιλέξαμε να ανήκουμε, έχει χάσει την ιδεολογική του ταυτότητα, δημιουργώντας μια εικόνα που δεν θυμίζει Σοσιαλισμό. Θεωρούμε την όλη διαδικασία αντιδημοκρατική και γι’ αυτό το λόγο θέλουμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας αλλά και την εναντίωση μας σε αυτήν. Ως νέοι δραστήριοι Σοσιαλιστές, θεωρούμε ότι τέτοιες διαδικασίες δεν αρμόζουν σε ένα Σοσιαλιστικό Κόμμα. Με αυτήν την επιστολή, ανακοινώνουμε την παραίτησή μας, από θέσεις τις οποίες κατέχουμε, τόσο στην Εκτελεστική Γραμματεία της Νεολαίας ΕΔΕΚ αλλά και από Μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου. Ως νέοι, θα συνεχίσουμε να κουβαλάμε την σοσιαλιστική ιδεολογία, που χάραξε ο ιστορικός μας ηγέτης, Βάσος Λυσσαρίδης. Η διαφωνία μας, βασίζεται στην κατάσταση που επικρατεί, στην οποία δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Συναγωνιστές της Νεολαίας, για τους αγώνες που δώσαμε μαζί. Η εν λόγω επιστολή, έχει ήδη κοινοποιηθεί στον πρόεδρο της Νεολαίας ΕΔΕΚ».

Σιζόπουλος: Επί του παρόντος δεν υπάρχει πρόθεση για κατάθεση στην Αστυνομία

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως επί του παρόντος δεν υπάρχει πρόθεση να δοθεί εκ μέρους του κατάθεση στην Αστυνομία σε σχέση με καταγγελίες στις οποίες έχει προβεί σε ότι αφορά τον Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη.

«Για εμάς το θέμα θεωρείται λήξαν με βάση και την ανακοίνωση του κόμματος που δόθηκε χθες το απόγευμα στη δημοσιότητα και η υπόθεση σταματά εκεί», είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Σιζόπουλος.

Ερωτηθείς για τη χθεσινή γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας Χρίστου Αντρέου πως ο ίδιος ο κ. Σιζόπουλος κλήθηκε στο ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας για λήψη κατάθεσης, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε πως «επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση».

Σε χθεσινή της ανακοίνωση η ΕΔΕΚ ανέφερε πως το Αρχηγείο Αστυνομίας με βάση επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα για τις δηλώσεις του Προέδρου του Κόμματος αναφορικά με την υπόθεση του κ. Παπαδάκη «επικοινώνησε με τον κ. Σιζόπουλο και του μετέφερε το αίτημα εάν και εφόσον ο ίδιος επιθυμεί να προσέλθει στο Αρχηγείο Αστυνομίας και να προβεί σε οποιαδήποτε καταγγελία σε βάρος του κ. Δημήτρη Παπαδάκη, μπορεί να το πράξει όποτε θέλει εντός των προσεχών ημερών».

«Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ενημέρωσε το Αρχηγείο Αστυνομίας ότι ο ίδιος έχει ήδη προχωρήσει σε ενημέρωση των αρμοδίων ευρωπαϊκών οργάνων τα οποία θα επιληφθούν του θέματος. Όπως μας έχουν διαβεβαιώσει, εάν και εφόσον χρειαστεί θα ζητήσουν τη συνδρομή και των κυπριακών αρχών», σημείωνε η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ.

Υπενθυμίζεται πως ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, δήλωσε χθες στο ΚΥΠΕ πως η Αστυνομία οφείλει να συναντήσει τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και να του διαβιβάσει ότι έχει καθήκον να διερευνήσει τις καταγγελίες στις οποίες έχει προβεί, σημειώνοντας ότι αυτός είναι ο ορθός τρόπος διερεύνησης της υπόθεσης.

 

Πηγή: kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X