ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έχει fake accounts το Προεδρικό;

Η απάντηση της Πική

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μεγάλες προεκτάσεις προκαλεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα η συζήτηση για το αν τελικά το Προεδρικό έχει στήσει ψεύτικους λογαριασμούς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με σκοπό την σπίλωση πολιτών που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση.

Το κεφάλαιο αυτό άνοιξε την περασμένη Πέμπτη η εφημερίδα «ΑΛΗΘΕΙΑ» κάνοντας λόγο για βρώμικους λογαριασμούς στο «X» οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί από την κυβέρνηση με στόχο να διαβάλουν όσους ασκούν κριτική. Το όλο ζήτημα συνδέεται στο ρεπορτάζ με την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει στην δημοσιότητα τα ονόματα των ατόμων που εργοδοτούνται στο Προεδρικό. Η εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ» κάνει σήμερα λόγο για πληροφορίες που θέλουν συγκεκριμένο πρόσωπο να έχει προσληφθεί στο προεδρικό από το κονδύλι των συνεργατών για να διαχειρίζεται ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, ο νομικός και χρήστης της πλατφόρμας «X» Σωτήρης Φλουρέντζος ο οποίος προχώρησε στην αποκάλυψη συγκεκριμένου προσώπου αποσπάστηκε στο Προεδρικό, έχει ήδη προειδοποιήσει πως θα προχωρήσει σε καταγγελία.

Άγνοια από το Προεδρικό

Kαλεσμένη στον «Alpha» βρέθηκε η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική και όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί επί τούτου, δήλωσε άγνοια για τα δημοσιεύματα, και ξεκαθάρισε ότι ούτε η ίδια έχει ψεύτικο λογαριασμό στο «Χ» ούτε υπέπεσε στην αντίληψη της ότι κάποιος άλλος έχει. Σημείωσε παράλληλα ότι δεν επικροτεί τέτοιες πρακτικές.

Ενδιαφέρον προκαλεί η αναφορά της κας Πική επισήμανε ότι δεν είναι κάτι απλό να εντοπίσεις ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από κάποιο λογαριασμό στο «Χ».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως οι ψεύτικοι λογαριασμοί που λοιδορούν πολίτες και δημοσιογράφους όταν ασκούν κριτική, απασχόλησαν και τον προεκλογικό, καθώς βάσει μηνυμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης έδινε εντολή στον πρώην συνεργάτη του Μανώλη Κυριάκου να λοιδορήσει μέσω ψεύτικου προφίλ συγκεκριμένο δημοσιογράφο που του ασκούσε κριτική.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση